Magformers – recensie

magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-5Magformers is het leukste 3D constructiespeelgoed voor kinderen! Het stimuleert de creativiteit en hersenontwikkeling van het kind op een leuke manier. De vrolijk gekleurde magnetische figuren klikken altijd aan elkaar. Maak de mooiste 3D creaties!

magformers-recensie-copyright-trotse-moeders-9Met deze 26 delige startersset kun je de magische bal bouwen. De set bevat 18 vierkanten en 8 driehoeken. Alle verschillende Magformers sets kunnen heel makkelijk met elkaar gecombineerd worden.

Recensie
Magformers was genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar, maar volgens mij is dit speelgoed geschikt voor alle kinderen vanaf een jaar of drie en is het zelfs leuk voor volwassenen. Deze Magformers basis-set bestaat uit 26 onderdelen. 18 vierkanten en 8 driehoeken die uit 4 of drie kanten bestaan van stevig plastic en die magnetisch zijn. Op de doos staat hoe je een ‘magische bal’ kunt maken, maar je kunt met deze set nog veel meer.

magformers-magische-bal-trotse-moeders

Omdat alle magneten onderling op elkaar passen, kun je er allerlei fantasie-bouwwerkjes mee maken. Natuurlijk zijn de mogelijkheden niet onbeperkt met 26 stuks, maar er is voldoende variatie mogelijk om dit speelgoed vaak uit de kast te halen. Het is niet goedkoop, maar wel van goede kwaliteit en stiekem nog leerzaam ook!

magformers-recensie-copyright-trotse-moeders-2 magformers-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Ik daagde een van mijn zonen uit om een kubus te maken, en dan niet als kant-en-klare blok, maar als 2D model waarvan hij dan (net zoals bij de bal op de doos) een 3D model van kan maken. Dat bleek nog een heel gepuzzel! Uiteindelijk lukte het en ging hij uit zichzelf ook proberen het op een andere manier te maken. Leuk om te zien!

magformers-recensie-copyright-trotse-moeders-6 magformers-recensie-copyright-trotse-moeders-7

De stukken passen allemaal goed op elkaar en zitten stevig vast, de magneten zijn krachtig. Ze sluiten echter niet goed aan en dat maakt dat het resultaat er niet zo strak uitziet. Ik vind het wat rommelig, maar de kinderen hebben daar totaal geen last van!

magformers-recensie-copyright-trotse-moeders-3 magformers-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Ze willen graag sparen voor een tweede pakket, om nog meer verschillende vormen en creaties te kunnen maken. En dat zegt wel wat over het plezier wat ze met deze basisset hebben!

Het Magformers basis-pakket van Identity Games kun je hier bekijken / bestellen >>>>

Voor alle MAGFORMERS pakketten, klik hier >>>>

Share

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzel – Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is Speelgoed van het …

Share
Share