Woezel & Pip en de staf van Sinterklaas

woezel en pipHoera, Sinterklaas komt naar de Tovertuin! Daar is de Sint al, op zijn paard Amerigo. Maar… zonder Piet? Alle Pieten hebben het druk met pakjes bezorgen. Daarom vraagt Sinterklaas of Woezel en Pip op zijn staf willen passen. ‘Natuurlijk, Sinterklaas!’ roepen Woezel en Pip. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk…

Recensie:
Woezel en Pip komen gedurende een aantal jaren af en toe weer eens langs in ons huis. Onze dochter is geen diehard fan maar toch wel altijd geboeid door deze vrolijke figuurtjes. En ze is enorm geboeid door Sinterklaas dus het was te verwachten dat ze bijzonder blij zou worden van dit vrolijke Sintboek in haar schoen.

IMG_4483Het is boek is al vanaf heel jonge leeftijd leuk om te bekijken maar onze driejarige dochter snapt het verhaal nu ook goed. En dus moest het 2 keer achter elkaar gelezen worden, vervolgens nog een keer of drie en liep ze de hele ochtend met het boek onder haar arm.

Het verhaal is grappig. Sint komt er in voor maar het is niet het standaard Sintverhaal. FullSizeRenderHet gaat juist over de boevige kant van Woezel en Pip en hun vriendjes die ze in een lastig pakket brengt.

Als ze op de staf van Sinterklaas moeten passen, omdat hij de Pieten moet gaan helpen met cadeaus rondbrengen, nemen ze deze taak uiteraard graag aan en bewaken ze staf heel serieus. Maar als hun vrienden zich er mee gaan bemoeien en de staf ook vast willen houden horen ze in al het getrek en geruzie ineens een harde ‘krak’ en zit er een grote knik in de staf.

IMG_4484Vervolgens proberen de vriendjes uit alle macht dit probleem te verhelpen, helaas zonder resultaat. Gelukkig bedenkt de Wijze Varen een oplossing: de vriendjes zijn niet sterk genoeg, maar wie is dat wel? Amerigo!

En terwijl Sinterklaas wordt afgeleid met een kopje thee helpt Amerigo de staf weer recht te buigen en kan Sinterklaas er vervolgens weer rustig met rechte staf vandoor.

Een grappig verhaaltje in een groot, stevig kartonboek. Een leuke aanwinst in de o zo geliefde Sintboeken-collectie van onze kinderen.

Woezel & Pip en de staf van Sinterklaas – Guusje Nederhorst
Bekijk op bol.comKartonboek, 16 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share