De slimste mens ter wereld

coverDe slimste mens ter wereld! Speel de populaire TV quiz aan tafel en ontdek wie de slimste is. Alle elementen van de tv-quiz vind je terug in dit bordspel. Verdien seconden met de 3-6-9 ronde; geef razendsnel de 4 goede antwoorden in open deur en kun je de puzzel oplossen terwijl de zuurverdiende seconden wegtikken? Ervaar de stress, speel je tegenstander naar 0 seconden om zelf gekroond te worden tot De slimste mens.

Recensie
Steeds meer populaire tv-spelletjes kan je nu ook in de huiskamer spelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld thuis ook het bordspel ‘De jongens tegen de meisjes’, maar persoonlijk hou ik meer van spelletjes die wat meer een beroep op je kennis en intelligentie doen. Als je daarin een beetje op mij lijkt, ben je met De slimste mens ter wereld aan het juiste adres. Het bordspel is gebaseerd op het tv-spel en is ook volledig herkenbaar.

IMG_3817
Zelf heb ik De slimste mens ter wereld nog niet gespeeld, maar ik was er onlangs wel getuige van dat mijn oudste dochter van 13 het spel met haar vriendinnen speelde. Vier puberende meiden in de tweede klas van het gymnasium, qua intelligentiepotentieel moet het dan wel goed zitten …

Ze hielden goed rekening met elkaar en ik merkte dat ze hun best deden niet het uiterste van elkaar te vergen. Zoals je bij spelletjes met peuters en kleuters rekening houdt met wat zij kunnen (toch?), zo stelden deze meiden elkaar geen vragen waarvan ze wisten dat de anderen er geen antwoord op zouden kunnen geven. Dat is sympathiek!

IMG_3802 IMG_3800
Het spel verliep vlot en soepel. Volgens mij betekent dat vooral ook dat de spelregels van De slimste mens ter wereld duidelijk zijn. Wat mij in de vragen opviel, was dat die redelijk algemeen van aard zijn. Waar ik er bij Triviant nog wel eens last van heb dat ik de vragen snel gedateerd vind, vond ik dat nu eigenlijk helemaal niet. Het gaat vooral om kennis, tja, je zoekt natuurlijk ook de slimste mens …

De soort vragen is heel afwisselend en soms verrassend.

IMG_3816
Je kan De slimste mens ter wereld spelen met al twee personen. Maar terwijl ik de dames observeerde, lijkt het mij toch leuker met meer personen. Al was het alleen maar omdat in een bepaalde fase van het spel de overige spelers verder mogen met de vraag. Als je maar met z’n tweeën bent, is dat al geen optie meer.

En De slimste mens ter wereld is een spel vanaf 12 jaar. Jongste van 9 was gezellig aangeschoven bij haar zus en vriendinnen en heeft zich op haar manier bemoeid met het spel. Zo af en toe wist ze best een goed antwoord te geven, maar over het algemeen is het toch wel te pittig voor haar alleen.

Wij zijn dus aan het puzzelen geslagen hoe we het spel binnen ons gezin kunnen spelen, met een 9-jarige én een vrijwel blinde vader. We maken gewoon een team van de laatste twee, de een leest de kaartjes voor en de ander zal de meeste antwoorden voor zijn rekening moeten nemen! Inmiddels hebben we dat ook ten uitvoer gebracht en het werkt. Leuk spel!!

IMG_3803

De slimste mens ter wereld
Bekijk op bol.comGezelschapsspel, 2-4 spelers, vanaf 12 jaar, Just Games
Bestel dit spel hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wat is glasvezel?

Je ziet het steeds voorbij komen: razendsnel internet via glasvezel. Maar wat is dat eigenlijk, …