Een dagje met de auto naar België

atomium-337358_640Een leuk uitstapje met de kinderen maken? België ligt binnen handbereik en heeft vele leuke attracties te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Bobbejaanland, Plopsaland of misschien wel de grotten van Han. Ga je met de auto op stap? Dan zijn dit handige dingen om rekening mee te houden als je de grens oversteekt en afreist naar onze zuiderburen.

Is je auto goed verzekerd?
Hoe zit het met je autoverzekering? Je hebt sowieso een WA-verzekering voor je auto, dat is wettelijk verplicht. Maar is dat ook genoeg voor een tripje naar het buitenland? Hoe zit het bijvoorbeeld bij pech onderweg? Ben je daar ook voor verzekerd? Het kan slim zijn om je verzekering aan te vullen met een dekking voor pechhulp in het buitenland, dan word je ook in België geholpen.

Credit: Professional Images

Verplicht mee in de auto
In België zijn een aantal zaken verplicht om altijd in je auto te hebben. Allereerst een gevarendriehoek. Bij pech of een ongeval moet je deze driehoek altijd plaatsen, honderd meter achter je langs de snelweg en op dertig meter van andere wegen. Je moet in die situatie ook altijd een veiligheidshesje aantrekken, dus dat is ook verplichte kost in je auto.

Het is voor Belgen ook verplicht om een brandblusser en verbanddoos in de auto te bewaren. Als buitenlander hoef je deze niet bij je te hebben. Toch is het slim om deze mee te nemen. Zo voorkom je lastige discussies met de lokale politie. Radarverklikkers moet je juist weer niet meenemen, deze zijn verboden in België.

Reisdocumenten
Een laatste aandachtspunt zijn de reisdocumenten. Als je de grens oversteekt, moeten jij en je reisgenoten een paspoort of een Nederlandse Identiteitskaart bij je hebben. Check dus of je die voor iedereen hebt en of ze nog geldig zijn.

Succes met het voorbereiden en heel veel plezier in België!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share