Mees Kees: een pittig klasje – luisterboek [recensie]

Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen van groep 4/5 moeten hem nog een beetje leren hoe dat moet, meester zijn. En dat doen ze graag! Ze leren hem dat je best om kwart over negen je pauzeboterhammen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat het heel handig is als ieder kind maar één rijtje sommen van de taak maakt, zodat niet iedereen hetzelfde werk zit te doen…

mees-kees-pittig-klasje-luisterboek-copyright-trotse-moedersRecensie
Het boek Een pittig klasje is uitgegeven in 2006 en is het eerste boek over Mees Kees wat Mirjam Oldenhave heeft geschreven. Inmiddels zijn zowel de boeken als de films een enorm groot succes. Wij kregen het luisterboek toegestuurd, wat voorgelezen wordt door Frank Groothof.

Het leuke van de boeken van Mees Kees, en dus ook van dit luisterboek, is dat het niet leeftijdgebonden is. Natuurlijk moet je kind niet al te jong zijn, of een puber 😉 maar alle leeftijden, inclusief (groot)ouders kunnen genieten van de onzekere stagiaire Meester Kees die in gaat vallen in groep 4/5. Ook het hoofd van de school is een personage die zowel kinderen als volwassenen gaan waarderen. In het (luister)boek zitten verschillende lagen en verhaallijnen, zoals dat van een van de leerlingen die er vrijwel alleen voor staat en die op een mooie manier gesteund wordt door Mees Kees.

Mijn tweeling van 8 heeft dit luisterboek samen met hun opa en oma beluisterd in de auto. Mijn vader moest regelmatig hardop lachen en mijn moeder vond het personage van Meester Kees echt fantastisch. Zij zijn verder niet bekend met de boeken of de films en hebben echt genoten.

Mijn tweeling kent zowel de boeken als de films, maar omdat in de eerste film zowel ‘Een pittig klasje’ als het tweede boek over Mees Kees (‘Op de kast’) als basis genomen is, kwamen er voor hen veel nieuwe stukken voor in het luisterboek. Maar ook wanneer dat niet zo zou zijn, was het de moeite waard geweest. De verhalen van Mees Kees gaan nooit vervelen en Frank Groothof is werkelijk een meester in het voorlezen. Kortom: een echte aanrader!

Mees Kees; Een pittig klasje – Mirjam Oldenhave
Eerste boek uit de serie over Mees Kees
Bekijk op bol.comVoorgelezen door Frank Groothof
Audioboek, 2 CD’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit luisterboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven …

Share
Share