Suzy D. in de puree

cover

Ik, Suzy Dillekes (nee, níét Billekes!), trek rampen aan als een magneet. Zo heb ik mezelf onsterfelijk belachelijk gemaakt bij de voetbalwedstrijd van mijn vriendje Danny. En mijn oudste zus wil dat ik met mijn moeder een limegroene jurk ga kopen voor haar huwelijk. Over voor gek staan gesproken! En nog iets: Zach is nieuw op school en hélp, wat is hij sexy! Ik hoop dat ik niks doms ga doen. Gelukkig is mijn beste vriendin Millie er ook nog.

Recensie
Suzy D. in de puree is het eerste deel van een leuke nieuwe serie voor jonge meiden! In eerste instantie moet ik denken aan een variatie op Het dagboek van een muts, maar het is toch net wat anders. Dagboek van een muts is nog wat speelser opgezet met illustraties en een afwijkend lettertype, wat stripboekachtig.

Suzy D. is meer een ‘gewoon’ boek. Geen illustraties, maar gewoon een lekker dik boek met een vlot onderhoudend verhaal. De pagina’s zijn wel rustig en ruim opgezet, met veel wit tussen de regels en gezellige sterretjes bij de paginanummering. Inhoudelijk kan Suzy D. overigens wel de vergelijking met het Dagboek van een muts aan. Niks mis mee, in een tijd waarin je kinderen soms met moeite aan het lezen krijgt, is het goed dat dit soort aansprekende titels er zijn.

IMG_5538
Het leuke van Suzy D. in de puree vond ik dat mijn beide meiden zich aangetrokken voelden tot het boek. Daar waar oudste van 13 wel klaar is met Het dagboek van een muts, vond ze het leuk ‘een keer een ander boek te lezen dat er toch wel op lijkt’. Al is ze nog meer net 9 en misschien nog wat aan de jonge kant, jongste leek het zonder meer een leuk boek.

Aangezien de strijd wie het als eerste gaat lezen nog niet helemaal beslecht is, zijn ze beiden op dit moment in een ander boek bezig. Maar ze vertrouwden mij allebei, los van elkaar, toe, dat het boek ze heel leuk lijkt en ze het graag willen gaan lezen. Waarvan akte, maar daar kan ik niet op wachten …!

IMG_5540
Mijn conclusie dan maar, volgens mij is het een heel leuk boek voor jonge meiden. Op een of andere manier heb ik altijd het idee dat Engelstalige schrijvers net wat beter de juiste toon weten te raken met dit soort boeken. Er hangt een high school achtig sfeertje, net zoals je ook in veel populaire (Amerikaanse) tv-series ziet. En dat is toch net een wat andere schoolcultuur en –omgeving dan wij hier in Nederland hebben.

Dus je kan zo van Victorious en iCarly of Sam & Cat op tv ’s avonds in bed vlak voor het slapen gaan doorlezen in Suzy D. in de puree en wegdromen naar een andere wereld. Die heel leuk lijkt, waarom je er ook over wilt dromen. Geef toe, dat deden wij vroeger toch zelf ook met Beverly Hills 90210 (of ben ik nu heel oud als ik daar naar verwijs).

Kortom, ik vind het een leuk boek, gezellig, prettig te lezen en leuk ter afwisseling van de wat zwaardere kost, of gewoon in plaats van de eeuwige strips en tv-series. Boeken als Suzy D. in de puree had ik vroeger, toen ik op de leeftijd van mijn dochters was, ook graag willen lezen (en misschien lees ik ze daarom wel zo graag mee …)!

IMG_5541
Nog wat weetjes: Suzy D. in de puree is het eerste boek dat Karen Saunders heeft geschreven en in Engeland waren er al snel meer dan 10.000 exemplaren van verkocht! Het tweede deel, ‘Suzy D. baalt voor twee, moet nog voor de Kinderboekenweek van 2015 uitkomen (wij kunnen hier niet wachten) en in Engeland is deel 3 ook al verschenen. Dat belooft wat!

Suzy D. in de puree – Karen Saunders
Bekijk op bol.comJeugdboek, hardcover, 304 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share