Gezond snacken met gedroogde cranberries

craisins-ocean-spray-trotse-moedersNieuwe Craisins® gedroogde cranberries zijn een goed alternatief voor rozijnen, lekker zoet om op te knabbelen, met een rijke rode kleur en een fris-zure bessensmaak. Craisins® gedroogde cranberries zijn vezelrijk en beide smaken bevatten minder dan 110 calorieën per portie van 30 gram.

Recensie
Bovenstaande zin uit een persbericht sprak me wel aan. Met name ’s avonds vind ik het wel lekker om iets te “knabbelen”, maar verder dan chips en kaasjes kom ik meestal niet, en zeker wanneer ik daar te veel van eet, ben ik niet bepaald gezond bezig….

craisins-original-copyright-trotse-moedersKrenten en rozijnen zijn de enige dingen die ik echt niet lust en dus ook liever niet eet. Mijn zonen wel, die vinden rozijnen en krenten echt “snoepjes”, mijn dochter is er ook niet dol op. Ik was dus benieuwd hoe de Craisins zouden bevallen.

Er zijn twee varianten: Ocean Spray® Craisins® Original en Ocean Spray® Craisins® Boordevol Bosbessen. Eerst maar de Original. De gedroogde cranberries zien er uit als krenten, maar dan wat roder. Voor mij dus niet echt aantrekkelijk vanwege de associatie met iets wat ik ECHT niet lust, maar ja, als recensente moet je je werk toch serieus nemen, dus heb ik er toch een geprobeerd…..

craisins-yoghurt-copyright-trotse-moedersGelukkig smaakte deze prima! Lekker zoet en vol van smaak. Ook mijn dochter vond ze erg lekker. Af en toe nemen we een beetje in een bakje, gewoon om te snoepen, maar meestal doen we deze variant ergens doorheen, bijvoorbeeld door de yoghurt of door een salade.

De “Craisins boordevol Bosbessen” zitten uiteraard niet boordevol bosbessen, maar de smaak is wel volop aanwezig, wat ze nog zoeter en ook wat sappiger maakt. Deze variant pakken we vooral om te snacken, hoewel je deze natuurlijk ook door yoghurt of sla kunt mengen. We vinden deze echter zo lekker dat we die regelmatig bij een leuke film opknabbelen. Er ligt ook een zakje in de auto, voor wanneer we onverwachts in een file belanden en onderweg wat lekker willen eten. En het is nog gezond ook!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Snelle witte chocoladesnacks [recept]

Valentijnsdag, een dag voor bloemen, kaarten en chocolade? Misschien voor jou wel, en dat kun …