LEGO Chima: goed voor avontuurlijk spel [recensie]

Screenshot 2015-05-02 at 16.58.44Strainor raast door het territorium van de wolven op zijn angstaanjagende Sabeltand Rider. Verstop de CHI achter de muur en leg een hinderlaag voor de sabeltand strijder. Als Strainor voorbij scheurt springt Worriz tevoorschijn met zijn vlammenzwaard met twee blades. 

Inclusief 2 minifiguren met wapens en een accessoire: Strainor en Worriz Strainor’s Sabeltand Rider heeft beweegbare kaken met grote sabeltanden, doorschijnend blauwe ijsklauwen, een raket, een wiel met zaagblad en kan worden gesplitst in 2 sterke voertuigen.

lego-chima-fun-be-trotse-moeders-1

Recensie
Tja, een recensie maken van LEGO…. Daar hoef ik mijn kinderen niet toe te motiveren! Zodra ze zien dat er “echte LEGO” binnenkomt, wordt er vooral uitgelegd aan mij wie deze doos mag uitpakken. Mijn zoon van 8 is uiteindelijk de gelukkige. Hij heeft de laatste tijd zijn ’taakjes’ (hond uitlaten, koffie maken etc) uit zichzelf uitgevoerd en dat mag best een keer beloond worden.

lego-chima-fun-be-trotse-moeders-4

De doos heet Lego 70220 Chima Strainor’s Sabeltand Rider en past bij de andere LEGO Chima bouwsels die hij al heeft (en die hij prima combineert met zijn Lego Ninjago). lego-chima-fun-be-trotse-moeders-2Zoals je bij de inleiding kunt zien, zit er een heel verhaal achter deze lijn van LEGO, maar mijn jongste speelt altijd zijn eigen avonturen. Wel weet hij altijd wie de “goede” is en wie de “slechterik”.

Maar eerst bouwen! En dat is altijd genieten, ook voor mij! Hoewel de kinderen met de duidelijke handleiding prima zelf hun bouwsels kunnen maken, blijf ik het indrukwekkend vinden hoe vernuftig alles past en hoeveel beweging en extra mogelijkheden de bouwsels hebben. Deze ook: het voertuig is in twee delen op te splitsen en de ‘bek’ van de sabeltandtijger kan open en dicht.

lego-chima-fun-be-trotse-moeders-5 lego-chima-fun-be-trotse-moeders-6

Wanneer de Chima doos klaar is, wordt er gespeeld. De dames van LEGO Friends moeten kennelijk beschermd worden en zo beleeft de tweeling weer een heerlijk fantasie-avontuur.

Screenshot 2015-05-02 at 17.17.05Deze doos van Chima is voor € 14,95 te koop via fun.be, klik hier >>>>

Ook andere LEGO is voordelig via deze website te koop, klik hier om alle LEGO op fun.be te bekijken >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share