Kriebelbeestjes – Petr Horácek

kriebelbeestjes-trotse-moedersIn een boek vol gaatjes en doorkijkjes ga je op reis door de tuin en ontdek je wat daar allemaal rondkruipt, -rent en -vliegt: kevertjes, slakken, rupsen, lieveheersbeestjes en natuurlijk veelkleurige vlinders. Dankzij een draaiwiel in de laatste bladzijde kun je de vleugels van de vlinders van kleur doen veranderen.

Recensie
Ik ben dol op de boeken van Petr Horácek. Het boek “Kleine muis zoekt een huis” is één van de meest gelezen prentenboeken hier in huis. Mijn kinderen passen inmiddels qua leeftijd niet meer in de doelgroep van deze boeken, maar daar trekken wij ons niets van aan: we blijven fan!

Ook dit boek “Kriebelbeestjes” is weer prachtig. De collages zijn zoals altijd sprekend, met mooie kleuren en een vriendelijke uitstraling. En ook in dit kartonboekje zitten doorkijkjes. Leuk voor wat oudere kinderen, maar ook prima om met je baby of dreumes te bekijken en te laten voelen, goed voor de tastzin!

Screenshot 2015-05-02 at 18.32.20

Wat het boekje helemaal super maakt (het kost momenteel slechts € 8,99 bij Bol.com, dus ook prima geschikt als cadeautje) is de draaischijf. Wanneer je samen met je kind alle kriebelbeestjes hebt bekeken en ontdekt hebt wat je door de doorkijk-gaatjes ziet kom je op de laatste bladzijde vlinder tegen. Met de draaischijf kun je de vleugels van kleur en structuur laten veranderen. Fantastisch voor een kindje om te zien welk effect het draaien aan de schijf heeft!

Screenshot 2015-05-02 at 18.31.59

Het boekje is erg degelijk uitgevoerd en ook de draaischijf zal niet snel kapot gaan wanneer je kind er zelf mee aan de slag gaat. Vieze vingertjes van je kind zijn er met een vochtig doekje af te wassen waardoor je hier eindeloos plezier van zult hebben. Een aanrader dus!

Kriebelbeestjes – Petr Horácek
Bekijk op bol.comKartonboekje met draaiwiel, 12 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.com“Kleine muis zoekt een huis” kun je hier bestellen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share