’t Veluws Zandsculpturen Festijn [verslag]

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-6Gisteren, direct uit school mocht ik met onze 4 dochters naar Garderen, naar ’t Veluws Zandsculpturen Festijn…..
Ze wisten dat we “ergens” heen gingen, maar ik had nog niet verklapt wat het was.

Toen we er bijna waren, zagen ze borden met “Beeldentuin” en werden een beetje bang dat we naar iets “saais” gingen. Maar al voor we bij de zandsculpturen waren (de ingang naar de zandsculpturen zat achterin de beeldentuin) vonden ze de beeldentuin helemaal geweldig! Ze schommelden, sprongen op de trampoline en zagen beelden van allerlei dieren. Vooral de hondjes vonden ze erg leuk, maar de jongste had ook best een mega-koe of -olifant willen kopen voor in de tuin!

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-19 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-7

Eenmaal bij de zandsculpturen werden we vriendelijk onthaald en kregen een drankje en een feestelijke versnapering aangeboden.

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-8 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-2 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-15 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-18 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-17 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-16 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-22 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-27

Gisteren (16 april) werd ’t Veluws Zandsculpturen Festijn officieel geopend door de burgemeester van Barneveld. Vanaf vandaag, 17 april 2015, is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen naar het werk van de zandkunstenaars, zo mogen we ze met recht noemen ben ik van mening!

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-28Mij werd verteld dat de meeste bezoekers in de categorie 50+ vallen, maar mijn kinderen konden niet wachten om te “starten” met onze ronde…..ze hadden buiten al een leuke monorail gespot met een soort trapauto’s erop….dat stond dus als eerste op hun agenda! In de trapauto’s reden ze een rondje boven de zandsculpturen.En nog een rondje , haha!

Het thema van dit jaar is Grootmoederstijd…. heel gezellig…. ouderwetse tafereeltjes van o.a. rond 1900, Tweede Wereldoorlog en de jaren 60. Dus ook nog leerzaam voor de kinderen.

Het viel me nog reuze mee wat onze oudste dochter Josephine wist van onze vaderlandse geschiedenis. Zo herkende ze de watersnoodramp, het dagboek van Anne Frank (daar hield ze twee jaar geleden haar spreekbeurt over) en de hippies.

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-25

Bij de afdeling “jeugdsentiment”, zo noem ik het maar even, waar onder andere Meneer de Uil en Ome Willem te zien waren sloeg Babette de plank even finaal mis: Josephine vroeg haar of ze wist wie die clown was… Ze antwoordde met: “De clown van de MacDonalds”, maar helaas, het was Pipo de Clown!

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-12 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-11

In het overdekte gedeelte waren zandsculpturen gemaakt van figuren uit boeken. Bij de ingang kon iedereen een lijst meenemen met alle boeken die verwerkt waren in het zand…. Het was de bedoeling om het nummer van elk zandsculptuur bij het juiste boek te zetten. Aan het einde van de route kon je het formulier inleveren en daarmee maken ze kans op een leuke prijs.

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-1 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-24 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-23

Zo hebben we bijvoorbeeld Jip en Janneke gezien, de scheepsjongens van de Bontekoe, Woezel en Pip, Nijntje, Pinkeltje, Alice in Wonderland, Dik Trom en Donald Duck. Maar ook Sjakie en de Chocoladefabriek, Jan Jans en de kinderen, beertje Paddington en Pluk van de Petteflat kwamen voorbij…

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-5

Nadat we de formulieren hadden ingeleverd, kwamen we door een gedeelte van Vincent van Gogh en het koninklijk huis…. zo mooi gemaakt allemaal!

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-13 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-14
zandsculpturen-2015-trotse-moeders-31 zandsculpturen-2015-trotse-moeders-33

Toen we weer richting de auto liepen , vroeg Floortje (6) aan mij :” Mam, gaan we hier nog een keertje heen?”. Dat lijkt mij een mooi compliment! Dus behalve de categorie 50+, zou ik ook gezinnen met kinderen van harte aan willen raden om hier eens te komen rondwandelen!

Algemene informatie over ’t Veluws Zandsculpturen Festijn vind je hier >>>>

zandsculpturen-2015-trotse-moeders-34

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar is Dribbel?

Op TrotseVaders.nl schrijft Trotse Vader Eric stukjes over Nostalgie. Daarin gaat het over zijn herinneringen …

Share
Share