SquidSoap: een handzeep voor kinderen [recensie]

Screenshot 2015-04-11 at 15.45.25“SquidSoap”: een handzeep en een inkt-stip in één verpakking, om zo handen wassen leuker en leerzaam te maken.

Recensie
Dat is nou eens een handige vinding, dacht ik toen ik bovenstaande omschrijving las. Wanneer mijn kinderen hun handen wassen voordat we gaan eten, zijn hun handpalmen meestal wel goed schoon, maar is aan de bovenkant van hun handen nog steeds te zien waar ze mee gespeeld hebben… Modder, stift of andere resten die je er graag af wilt hebben voordat ze aan hun eten beginnen!

Screenshot 2015-04-11 at 16.19.17SquidSoap is een handzeep met een drukpompje. Op de dop van het pompje zit een soort stempelkussentje. Door je kinderen daar eerst op te laten drukken, voor ze hun handen gaan wassen, krijgen ze een stip op hun handen die er vervolgens afgewassen moet worden.

Screenshot 2015-04-11 at 16.18.18Handig (not…) was dat ik ze eerst met hun handpalmen op de inktstip liet drukken. Na het grondig wassen van de handen met de zeep, waren de palmen prima schoon, maar de bovenkant was weer vergeten. Dat was nou precies de reden waarom ik het idee van SquidSoap zo handig vond….

Screenshot 2015-04-11 at 16.19.39Opnieuw dus, maar ditmaal met een stip op de bovenkant van hun handen.

Handen wassen was toen ineens een stuk lastiger. Om de beurt keken ze of de stip al weg was, maar dat duurt wel even. Je moet echt je handen grondig wassen voor je geen stip meer ziet! Prima manier om je kinderen een nieuwe handen-was-techniek aan te leren.

Screenshot 2015-04-11 at 16.17.40 Screenshot 2015-04-11 at 16.17.58

De kinderen vinden het zelf ook erg leuk. Handen wassen gaat ineens spontaan (en goed). Extra leuk is de inktvis die om het flesje heen zit en waarmee ze in bad lekker kunnen spelen.

Kortom: niet alleen handig om (kleine) kinderen hun handen te leren wassen, maar ook om het handen-wassen-voor-het-eten of het handen-wassen-na-toiletbezoek te automatiseren.

De Squid Soap kun je in verschillende kleuren kopen bij Etos en online bestellen via AH.nl. Voor meer informatie, klik hier >>>>

Screenshot 2015-04-11 at 16.17.08 IMG_5422

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Inkt, word een tekentalent

Teken je ook zo graag, maar kun je best wat tips gebruiken? Speciaal voor jou …

Share
Share