Barbie in Super Prinses [DVD-recensie]

barbie-super-prinsesBarbie speelt Kara een moderne prinses met een gewoon leven. Op een dag wordt Kara gekust door een magische vlinder en ze ontdekt al snel dat ze nu magische krachten bezit die haar veranderen in Super Sparkle, haar geheime, misdaadbestrijdende alter ego.

Recensie
Barbie als Super Prinses is een soort versie van Mega Mindy, maar dan met meer roze en in de bekende Barbie-animatie versie. Wat mij altijd opvalt wanneer ik met mijn dochter een Barbie film kijk is dat de animaties vrij eenvoudig en ‘houterig’ zijn en dat dat mijn dochter kennelijk niet opvalt, of helemaal niet kan schelen. Screenshot 2015-04-02 at 21.41.12Zij smult van Barbiefilms. Barbie en de 12 dansende prinsessen is favoriet, tja, ik heb een echt “roze meisje” 😉

Screenshot 2015-04-02 at 21.41.54En dan nu de allernieuwste Barbie film. We gaan er samen lekker voor zitten. Barbie is in deze film een prinses, Kara, die graag wat wil doen voor het koninkrijk, maar dan iets anders dan van haar verwacht wordt. De bedoeling is dat ze bij officiële gelegenheden present is, maar gelukkig voor Kara gebeurt er iets….

Screenshot 2015-04-02 at 21.42.41Er is uiteraard ook iemand met ‘snode plannen’ die vindt dat hij recht heeft op de troon en een toverdrank brouwt. Screenshot 2015-04-02 at 21.42.28Zijn hulpje, een grappige kikker, laat het flesje sneuvelen en een druppeltje van de drank komt bij een rups, die later, als ‘supervlinder’ Kara kust waardoor zij ook de superkrachten krijgt en als Super Sparkle mensen redt en boeven vangt.

Screenshot 2015-04-02 at 21.41.42Ondertussen brouwt boef een nieuwe drank en is nichtje jaloers en vangt de vlinder. Uiteindelijk komt er grote strijd waarin nichtje (Dark Sparkle) en Kara samenwerken om het koninkrijk te redden.Screenshot 2015-04-02 at 21.41.24

Heerlijke, ontspannen film waarvan ik samen met mijn 8-jarige dochter heb genoten en die zij ongetwijfeld nog vaak zal kijken. Er zit humor in en Barbie is niet alleen maar ‘zoet’, maar ook stoer door haar rol als Super Prinses.

Barbie in Super Prinses
Bekijk op bol.comDVD, 70 minuten, Universal Pictures
Bestel deze DVD hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …