Blopens van Jumbo: een mini-airbrush en stift in één [recensie]

Blopens Fantasy Set (3)Door te blazen op de achterkant van de stiften “vernevelt” de ongevaarlijke, uitwasbare inkt over het papier. Met behulp van sjablonen maak je de mooiste dingen met Blopens!

Recensie
Een doos met ‘knutselspullen’ zoals mijn dochter alles noemt waar creativiteit bij komt kijken, is altijd welkom. En zeker wanneer hij er aantrekkelijk uitziet, zoals de doos met Blopens Fantasy. De doos is erg groot, maar er in zit maar een relatief klein pakje. Dat maakt mijn dochter uiteraard niet uit, ze popelt om dit nieuwe speelgoed uit te proberen!

Blopens zijn een nieuw soort stiften van Jumbo. Je kunt ze gewoon als stift gebruiken om mee te kleuren of te schrijven, maar je kunt ze ook gebruiken om de inkt te ‘vernevelen’. Dit doe je door de stift op een andere manier in elkaar te zetten en er op te blazen.

blopens-jumbo-copyright-trotse-moeders-1 blopens-jumbo-copyright-trotse-moeders-2

En dat is leuk! Het effect lijkt een beetje op “spatten” wat je met waterverf, zeefje en tandenborstel kunt doen, maar dit is veel minder “gedoe”. Mijn dochter had al snel zelf uitgevogeld hoe het werkte en kon er prima zelfstandig mee aan de slag. Hier haar feedback:

Je moet heel erg veel geduld hebben want je moet goed nadenken over welke kleur je gebruikt. Het is ook heel lastig eigenlijk want je moet héél hard kunnen blazen en je hebt een hele lange adem nodig om veel dingen tegelijk te doen. En je moet echt goed opletten dat je iedere keer de stift weer netjes dichtdoet en opruimt“.

blopens-jumbo-copyright-trotse-moeders-3 blopens-jumbo-copyright-trotse-moeders-4 blopens-jumbo-copyright-trotse-moeders-6 blopens-jumbo-copyright-trotse-moeders-7

De sjablonen zijn van karton en moet je zelf eerst nog voorbereiden. Ik had het vermoeden dat ze na één keer gebruik de papierbak in konden, maar zoals alles van Jumbo is ook hier de kwaliteit voldoende goed om lang plezier van te hebben. blopens-jumbo-copyright-trotse-moeders-8

Mijn dochter is in ieder geval enthousiast genoeg om dit nog vaak te willen doen! Hieronder nog haar eigen recensie:

Ik vond het héél erg leuk eigenlijk want het is eigenlijk een soort van ‘stiften’, maar dan dat je moet blazen. Ik vond het ook mooi hoe het steeds meer kleuren werden en uiteindelijk een hele mooie tekening die mama op kan hangen.

Blopens – Fantasy set
Bekijk op bol.comBlopens, Jumbo, 6 sjablonen en 10 stiften
Bestel deze set hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …

Share
Share