Coole knutsels voor stoere jongens (en meisjes)

coole knutsels coverJongens houden van het maken van dingen. Of eigenlijk, zijn gék op het maken van dingen en dan niet alleen bootjes, papieren vliegtuigjes, pijl en boog en katapulten – hoewel ze daar natuurlijk ook van houden. Jongens vinden het breien van bijvoorbeeld sjaals, hoeden, spinnen en monsters leuk! Jongens houden ook van naaien – vooral als ze de naaimachine kunnen gebruiken. Ze willen knippen en plakken en lijmen en zagen en timmeren. Echter, soms moeten zowel de jongens als hun ouders op weg worden geholpen en dat is precies wat Coole knutsels doet! 

Recensie:
Laat je vooral niet afschrikken door de titel en bovenstaande tekst. Ook wanneer je meiden in huis hebt kun je met dit knutselboek ja hart op halen! Er staan veel verschillende projecten in, dus er is altijd wel iets te vinden wat aansluit bij jouw kind in Coole knutsels voor stoere jongens (en meisjes)! 
Coole knutsels (3)
Die tweedeling van jongens en meiden dingen is zo en zo niet aan mij besteed. Iedereen is zoals hij of zij is en een kind zou niet moeten worden afgeleid door of het nu wel bij een jongen of meisje past of niet. Sommige mensen zien iets en weten direct dat ze daar iets leuks mee kunnen maken. Anderen zien dit niet direct en dan is zo’n knutselboek heel praktisch!

Er wordt met veel verschillende materialen gewerkt in dit boek enkele voorbeelden zijn: stof, papier en hout. Voorin is een keurig overzicht dat de knutsels in zes verschillende categorieën verdeelt, namelijk: stofknutsels, papierknutsels, griezelknutsels, wolkknutsels, modelknutsels en houtknutsels. Prettig om te weten is dat je voor de meeste projecten maar weinig hoeft aan te schaffen. Zo wordt er handig gebruik gemaakt van takken uit de natuur en oude kleding voor het werken met stof.

Coole knutsels (4)
Alle knutselprojecten staan kort maar duidelijk beschreven en met kleine tekeningetjes worden de stappen verduidelijkt. Het eindresultaat schittert altijd op een foto, zodat je direct ziet wat je gaat maken. Uiteraard kun je zelf daar allerlei varianten op verzinnen!

Met een dame in huis die graag knutselt is dit boek een extra inspiratiebron. Al heeft zij fantasie genoeg om zelf aan de slag te gaan. Regelmatig worden lege dozen, busjes en andere zaken gebruikt om iets in elkaar te zetten. Maar toch heeft ze wel wat leuke dingen voorbij zien komen, zoals de auto’s van hout bijvoorbeeld. Een dikke tak ligt al op het balkon te wachten…

Coole knutsels
Daar kan ze dan heel veel leuke voertuigen van maken. Tja, daar kan ik haar geen ongelijk in geven. Nu alleen nog de tijd vinden om aan de slag te gaan 😉

Voor iedereen die inspiratie zoekt om lekker aan de slag te gaan om zelf de mooiste dingen te maken, is Coole knutsels voor jongens (en meisjes) een aanrader!

Coole knutsels voor jongens (en meisjes) – Sara Duchars & Sarah Marks
Bekijk op bol.comKnutselboek, paperback, 128 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share