Nijntje, pak me dan….

Screenshot 2015-02-21 at 14.54.25Nijntje, Nina, Boris, Snuffie en Knorrie rennen samen over het groene grasveld. De één tikt de ander, waarna de ander weer iemand tikt, de spanning groeit bij elke gooi van de dobbelsteen, wie is er sneller, wie is eerder thuis, en wie moet er een stapje terug?

Het spel Nijntje speelt tikkertje is een spannend spel voor de kleintjes, waarin de vrolijke figuurtjes en het samen spelen met vriendjes zorgt voor een grote glimlach zowel bij hen als bij ons.

Recensie
Mijn zoontje Nylan is nu ruim 2,5 jaar. Hij heeft nog niet het volledige geduld om het spel volgens alle regels te spelen, maar begrijpt heel goed wat het doel is en waar zijn figuurtje naar toe moet. Op het groene speelveld staat een lange slange weg met de afbeeldingen van de vijf vriendjes. Bovenaan staat een huisje, daar moeten ze naar toe. Om er te komen wordt er gegooid met een mooie, grote dobbelsteen. Natuurlijk kom je er niet zomaar, want ‘pas op!’ onderweg kun je getikt worden door je vriendjes.

 

nijntje-tikkertje-copyright-trotse-moeders-1

Elke gooi met de dobbelsteen laat zien hoeveel stapjes je mag lopen. Kom je op een plaatje waar je eigen vriendje op staat, dan mag je nog een keer.. Kom je op een figuurtje waar al iemand op staat dan mag je diegene tikken en moet hij of zij terug naar het laatste figuurtje van dezelfde persoon.

nijntje-tikkertje-copyright-trotse-moeders-3Een leuk element in het spel, hierdoor ben je niet meteen helemaal af, of moet je opnieuw beginnen, maar hoef je simpel weg een aantal stapjes terug naar je vorige plaatje. Door afwisseling van terug gaan naar je eigen afbeelding én het dubbel gooien is het op een gegeven moment echt een leuke wedstrijd en is niks beslist in het spel. Tot het einde blijft het één grote verrassing wie er als eerst bij het huisje aan zal komen.

In het voorjaar wil ik het spel graag een keertje buiten spelen. Nylan is dan ook wat ouder, en het is weer is er beter voor. Bij het spel zit namelijk ook een uitgave voor een buitenspel. Een set met buttons (zonder naald uiteraard) welke de kinderen bij zich dragen. De spelregels zijn dan iets ingewikkelder, maar daarmee heel uitdagend.. Kortom, wordt vervolgd!

Nijntje speelt tikkertje
Bekijk op bol.comSpel, 3+, Identity games
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Top 5 buitenspeelgoed voor minder dan 10 euro

Natuurlijk kunnen kinderen zich buiten vermaken door je te helpen in de tuin of door …

Share
Share