Weight Watchers Soep Simpel

Weight Watchers Soep simpel CoverSoep is snel en eenvoudig gerecht boordevol vitamines. Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen: 100 heerlijke recepten om uit te kiezen… Verras met zelfgemaakte soep! 

Recensie
Een boek boordevol soepen –  ideaal voor elke soepliefhebber – dat is Weight Watchers Soep simpel.  Maar uiteraard helemaal wanneer je wat gewicht probeert te verliezen via het Weight Watchers programma. Want naast alle ingrediënten die je nodig hebt en de bereidingswijze, vind je bij elk recept ook duidelijk hoeveel ProPoints je moet rekenen voor deze soep.

Nu ken ik van mensen uit mijn omgeving de Weight Watchers wel, maar persoonlijk heb ik er geen ervaring mee. Dus de ins en outs van de ProPoints ken ik niet, maar uiteraard kan ik de recepten en de uitwerking er van wel beoordelen. Op zijn tijd lust ik wel een heerlijk zelfgemaakt soepje en er staan zeer veel verschillende variaties in. Sommige soepen zijn voor de hand liggend en is er over het algemeen wel bij iedereen een bepaalde variant bekend, maar er zijn ook soepen gemaakt van ingrediënten die ik niet zelf had gekozen. En dat wekt mijn interesse!

Screenshot 2014-12-07 at 13.01.37
Een voorbeeld daarvan is de romige pastinaaksoep met peer; lijkt me zeker een keer het proberen waard. Bovendien is dat echt een groente waarvan ik niet spontaan in de winkel weet wat ik er mee zou kunnen maken. En voor iemand die vaak in de winkel beslist wat we gaan eten, is dat best lastig. Juist dan zijn recepten een uitkomst en als het goed bevalt dan weet ik de volgende keer ook wat ik er mee kan maken.

Weight Watchers Kookboek Soep (2)

Prettig vind ik dat bij elk recept in en duidelijk balkje staat wat de bereidingstijd is en indien van toepassing ook de voorbereidingstijd. Zo kun je in één oogopslag zien of een recept echt bedoeld is voor wanneer je wat meer tijd hebt of dat het eenvoudig gemaakt kan worden na een drukke dag. Voordeel van soep vind ik altijd dat je – tenminste ik – altijd meer maakt dan je nodig hebt. Na het afkoelen lekker invriezen per portie en je hebt altijd een snelle en toch gezonde maaltijd in huis. En zo veel lekkerder dan soep uit blik of zak.

Weight Watchers Kookboek Soep (3)De foto’s in het Weight Watchers Soep Simpel  kookboek zorgen voor een goede eerste indruk en trekken zeker de aandacht. Bladerend door het boek wordt de aandacht steeds getrokken naar de smakelijke plaatjes. Uiteraard is elk recept voorzien van een ingrediëntenlijstje, zodat je snel ziet wat je in huis moet halen. Verder is de bereidingswijze duidelijk en stapsgewijs beschreven en zijn het recepten die eigenlijk iedereen wel kan maken.

Praktisch is ook dat aan zowel de voorzijde als achterzijde de kaft is voorzien van een extra flap aan de binnenzijde. Deze kun je eenvoudig om de pagina heen slaan van het recept dat je wilt maken. Dus gewoon boodschappenlijstje maken, boek dichtslaan, naar de winkel en wanneer het tijd is om te gaan koken, sla je zo het boek op de juiste pagina open.

Even geen zin in soep: Trotse Moeder Rolanda recenseerde eerder het boek Omdat het werkt! Weight Watchers. In haar recensie lees je ook haar eigen ervaringen met het Weight Watchers programma.

Weight Watchers Soep Simpel
Bekijk op bol.comKookboek, recepten, paperback, 120 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share