De koffer van mevrouw Sinclair

de koffer van mevrouw SInclair

De koffer van mevrouw Sinclair vertelt eigenlijk twee verhalen: het verhaal van Dorothy dat zich begin jaren ’40 tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt en het verhaal van haar kleindochter Roberta dat in het nu speelt. Roberta werkt in een boekwinkel voor tweedehandsboeken en zij verzamelt brieven en kaarten die nog in de oude boeken zitten.

Op een dag krijgt ze voor de winkel oude boeken van haar oma. En in een van de boeken vindt ze een brief aan haar oma, van haar opa Jan Pietrykowski. Maar de brief is gedateerd na de dood van haar opa. De datum én de inhoud van de brief maken Roberta nieuwsgierig. Ze gaat op zoek naar wat er nu eigenlijk gebeurd is en probeert het geheim van haar oma te ontrafelen …

Ik ben met veel plezier De koffer van mevrouw Sinclair aan het lezen. Romans die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog spreken mij altijd wel aan.

image

 

Ik heb de laatste jaren meer romans gelezen waarin, net als in De koffer met mevrouw Sinclair, de gebeurtenissen van inmiddels meer dan 70 jaar geleden een behoorlijke invloed op het leven van de mensen nu blijken te spelen. Ik vind dat boeiend, het spreekt tot mijn verbeelding. In eerste instantie vond ik de factor toeval wel wat groot (de vader van Roberta brengt boeken van oma naar de boekwinkel en uitgerekend Roberta vindt in een van de eerste boeken een brief van haar overleden opa), maar aan de andere kant, toeval bestaat niet en ik raakte dat gevoel ook weer snel kwijt.

Screenshot 2015-01-17 at 21.36.58

De koffer van mevrouw Sinclair leest prettig en vlot. Persoonlijk vind ik het verhaal van Dorothy interessanter dan het verhaal van Roberta. Van mij had er wat minder detail over bijvoorbeeld het liefdesleven van Roberta in mogen staan waardoor Dorothy nog wat meer uit de verf was gekomen. Ik denk dat Louise Walters gewoon erg veel wilde vertellen in haar debuutroman.

Louise Walters heeft een blog. Leuk om te zien dat ze op 29 september 2014 heeft geschreven over deze Nederlandse editie.

De koffer van mevrouw Sinclair – Louise Walters
Bekijk op bol.comHistorische roman, paperback, 320 pagina’s, A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …