UFO Alarm!

Screenshot 2014-11-30 at 22.38.14UFO Alarm! De boeren en hun dieren zijn op het land en worden overvallen door buitenaardse wezens. Met veel lawaai worden de dieren door de aliens het ruimteschip ingezogen. Breng snel de boer en dieren van jouw kleur in veiligheid. Gooi met de dobbelsteen en zie hoeveel plaatsen je ze mag verplaatsen. Maak gebruik van de geheime vluchtwegen of verstop je in het toilet om het gevaar te ontsnappen. Snel… rennen voordat het te laat is!

Recensie

Mijn kinderen hadden de commercial voor dit spel al op televisie gezien en konden nauwelijks wachten tot ik de boel in elkaar had gezet: stickers plakken (let op dat je ze goed aandrukt, anders vallen ze er af!), batterijen er in doen (je hebt 3 AAA-batterijen nodig) en het ruimteschip in elkaar zetten. En toen ging mijn drietal beginnen!

Screenshot 2014-11-30 at 22.45.33

De gebruiksaanwijzing lezen vonden ze niet nodig. Ze hadden al snel een spel verzonnen waarbij iedereen vanaf zijn/haar eigen huis eerst naar de wc moest en daarna terug naar het luik. Uiteraard was het spannendste van het hele spel het ruimteschip, waarmee de spelfiches opgezogen zouden moeten worden (zo hadden ze op tv gezien). Screenshot 2014-11-30 at 22.44.56

Helaas brandde er wel een lampje wanneer je op het ruimteschip drukte, maar werden de fiches niet opgezogen. Dat deed niets af aan de pret die de kinderen hadden: ze zetten het ruimteschip gewoon in als extra hindernis, of om iemand af te gooien.Screenshot 2014-11-30 at 22.44.13

Toch vond ik het vreemd dat datgene waarom je dit spel koopt, niet doe wat het belooft. Dus nog een keer openschroeven en andere batterijen er in. En jawel: er klinkt een geluid! Het blijkt dat ik twee nieuwe en één gebruikte batterij had gepakt. Let dus goed op dat je er echt nieuwe batterijen in stopt, want de ‘power’ van goede batterijen is wel nodig.

De kinderen dus nog een keer rond de tafel. En wat een lol: het ruimteschip kon ineens allerlei dieren opzuigen. Snel werden de spelregels aangepast en vloog het ruimteschip over het bord om de veestapel mee te nemen. Het is een beetje lastig om de fiches er steeds uit te krijgen, maar ook dat mag de pret niet drukken. Wat een ontzettend leuk spel!

UFO Alarm!
Bekijk op bol.comSpel, Goliath
Bestel dit spel hier >>>>

Hieronder de commercial, en ja, het spel is ècht zo leuk als het er uit ziet!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Geef oma een kus – een hilarisch kaartspel

Deze oma lijkt op de oude oma’s van vroeger. Van die oma’s die je een …

Share
Share