Fien en Teun op de boerderij

IMG_2407De serie Fien en Teun richt zich op kinderen vanaf 2 jaar en vertelt de avonturen van Fien & Teun, die samen met hun ouders op een boerderij wonen in het dorpje Molenwaard. Iedere aflevering vertellen Fien en Teun over een avontuur dat ze samen beleefd hebben op de boerderij. Ze zorgen bijvoorbeeld voor hun dieren, werken in hun eigen moestuintje en spelen in hun boomhut. Elke aflevering bevat een kort liedje.

Recensie

Toen ik het hoesje van Fien en Teun zag was ik enthousiast. Het onderwerp ‘op de boerderij’ vind ik leuk. Ik was een moment teleurgesteld toen het geen tekenfilm was maar een poppenfilm. Daar ben ik over het algemeen niet zo dol op. Maar Fien en Teun waren verrassend leuk.

Het is een dvd voor kinderen vanaf twee jaar en dat klopt heel goed. Maar ook mijn zoon van vijf vond het nog erg leuk om mee te kijken. Een aantal dagen achter elkaar werd om de dvd gevraagd en al snel konden mijn kinderen het Fien en Teun liedje helemaal meezingen. Net als de andere liedjes want bij ieder filmpje hoort een liedje.

Onze dochter is wel van het meepraten en terug zwaaien naar de televisie en Fien en Teun doen daar echt aan appèl op. Ze staat bij ieder liedje mee te dansen, zingen en te zwaaien. Erg grappig om te zien.

Als je van een afstand alleen maar luistert zijn de stemmen wat ‘to much’ maar met het beeld erbij is het een erg schattig filmpje met leuke onderwerpen als appelmoes maken, zieke tomaatjes, in bad, naar oma gaan en jarig zijn. Fien en Teun beleven avonturen op de boerderij, zorgen voor hun dieren, werken in de moestuin en spelen in de boomhut. Deze vrolijke dvd werd al met veel enthousiasme opgenomen in onze collectie en vormt qua thema ook echt een aanvulling.

IMG_2404

Fien & Teun op de boerderij
DVD, 54 minuten, Just Entertainment
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

De man die met poppen speelde

De man die met poppen speelde. Wanneer een thriller zo’n titel heeft, geeft me dat …

Share
Share