Verscholen in het gras

verscholen-gras-trotse-moedersLees over enkele verbazingwekkende dieren: van gestreepte zebra’s tot onzichtbare insecten. Ontdek hoe ze overleven op de graslanden. Ben je klaar om op ontdekking te gaan?

Recensie

Dit mooie boek is onderdeel van de ‘Verscholen in…’ serie. Er is ook in het zand, in de sneeuw en in de bomen.grasfoto 1-1

De kaft van Verscholen in het gras is prachtig, evenals de foto’s in het boek. Ook al is dit boek gemaakt voor wat oudere kinderen, mijn zoontje van vijf vindt het al bijzonder interessant om de platen te bekijken en de weetjes er om heen voorgelezen te krijgen.

De opzet van het boek is heel duidelijk. De zinnen zijn kort en eenvoudig te lezen voor kinderen die net zelf kunnen lezen. Bovendien zijn de enkele moeilijke woorden dik gedrukt en die verwijzen naar een woordenlijst achterin het boek waar je kunt lezen wat deze woorden betekenen.

Het boek is duidelijk voor ouders én leerkrachten geschreven want er staan achterin nog verschillende tips hoe het boek precies te gebruiken en wat je kunt doen om het thema nog meer te tot leven te laten komen.grasfoto 2-1

Wat leuk is, is dat een paar dieren (bekend en onbekend) onder de loep worden genomen waar enkele wetenswaardigheden over verteld worden. Dus geen overlading met nieuwe informatie. Dat vind ik op zich wel prettig als je met een kind een informatief boek leest.

De stukjes tekst zijn in kleine tekstvakjes toegevoegd en dat maakt de lay-out lekker speels.
Je kunt dit boek prima als los exemplaar in de kast hebben staan maar ik kan me voorstellen dat ze samen een zeer mooie verzameling zijn!

Verscholen in het gras – Barbara Taylor
Harcover, 24 pagina’s, uitgeverij Corona
Bestel dit boek hier >>>>

grasfoto 5-1

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

De opvolger van anderhalvemetersamenleving is….

Helaas is het Woord van het Jaar ditmaal weer een Corona-gerelateerd woord. Vorig jaar was …