Bescherming tegen muggen?

Muggen….. Laat ik zeggen dat ik erg van dieren houdt, dat ik sommige dieren niet in mijn huis kan hebben omdat ik er allergisch voor ben (zoals katten) en dat ik sommige dieren niet in mijn huis wil hebben omdat ik er echt een grote hekel aan heb. Met stip op één staat “muggen”.Screenshot 2014-08-25 at 16.35.21

Wanneer ik gestoken wordt, resulteert dat in een enorme allergische reactie, een grote rode opgezwollen plak die dagen dik blijft, jeukt en zeer doet en waar ik medicijnen voor moet innemen. Nog erger vind ik het dat mijn kinderen ook vaak gestoken worden, zo sneu, al die jeukende bultjes waar ze maar niet van af kunnen blijven. Gelukkig zijn er tegenwoordig wat betere middelen tegen de jeuk. Ik smeerde vroeger meestal de melkachtige substantie van een paardenbloem er op (helpt overigens prima!).

Mijn lief, qua oppervlakte toch ruimer aanwezig dan ik, slaapt op warme zomeravonden zonder laken, zonder omgeven te zijn door een anti-muggen-geur, terwijl ik, goed ingepakt en bedekt en volledig naar citroen ruikend er naast lig. En je raadt het al: ik wordt gestoken en hij niet!

En wat onze relatie ook niet ten goede komt: wanneer er zoemende muggen in ons huis zitten en ik niet kan slapen (en ze ook niet kan vinden) en de kinderen één voor één naar me toe komen omdat ze òf ook gestoken zijn òf ook niet kunnen slapen van het gezoem, slaapt mijn lief gewoon door…..

Screenshot 2014-08-25 at 16.55.30Toen ik dus ter recensie een stick Jaico toegestuurd kreeg, was ik erg benieuwd of dit dan het verlangde wondermiddel zou zijn. Jaico bevat DEET (lees dus altijd goed de bijsluiter voor gebruik!) en doodt insecten (waaronder muggen en teken) niet, maar houdt ze op afstand.

De proef op de som: Jaico zou 6-8 uur werkzaam zijn, dus voor het slapen gaan op armen, benen, voorhoofd en voor de zekerheid op mijn kussen en laken wat Jaico gedaan (gaat er makkelijk met de stick). En die nacht ben ik niet lastig gevallen door muggen!

Screenshot 2014-08-25 at 16.54.56Nu is het niet zeker of het toeval is, ik kan geen proef doen door bijvoorbeeld één kant wel in te smeren en de andere niet om te weten hoe effectief Jaico is, maar na een aantal nachten de stick gebruikt te hebben, kan ik zeggen dat ik geen gezoem meer heb gehoord. Ik ben wel gestoken, maar volgens mijn lief, die altijd heel tactisch is tijdens een periode waarin we last van muggen hebben, zodat de sfeer in ons huis toch gezellig blijft, ben ik gewoon zo lekker dat de muggen er Jaico voor willen trotseren 😉 En dan klinkt het ineens een stuk minder erg!

Ik heb echt het gevoel dat het -ondanks dat het geen 100% bescherming geeft- toch een groot stuk van de muggenellende weet te verminderen en ben dus erg blij met dit middel!

De Jaico stick kun je hier bestellen >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wat te doen bij een allergische reactie op een muggensteek?

Muggen…. ik vind het vervelende beestjes. Wanneer ze je niet uit je slaap houden door …

Share
Share