De grote kleine kapitein

kapitein De kleine kapitein is een jongen die van een potkachel, een badkuip, een stoelpoot en een fietsketting zijn schip de ‘Nooitlek’ bouwt. Als de schroef, gemaakt van gesmolten bronzen centen, tenslotte ook nog klaar is, tilt een hoge golf het schip van het duin. De avontuurlijke tocht van de ‘Nooitlek’ met de kleine kapitein en zijn kornuiten Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje kan beginnen.

Door de Drakepoort bereiken ze het onbewoonde eiland van Groot en Groei, waar ze een gestrande schipbreukeling, de lichtmatroos Gijs, vinden. Met Gijs op sleeptouw bereiken ze hete volgende eiland, waar ze een tweede schipbreukeling ontmoeten, die daar woont in gezelschap van een troep getemde circusdieren.Tenslotte bereikt de ‘Nooitlek’ een griezelige spookstad, waar een enorm avontuur op hen wacht.

De kleine kapitein aan het roer van de ‘Nooitlek’, wijdbeens, met zijn ogen op de kim… Samen met Marinka, Dikke Druif en Bange Toontje vaart hij over de wereldzeeën, komt in vreemde landen en trotseert alle gevaren.

DSC09507Recensie

Fans van De kleine kapitein kunnen hun hart ophalen in deze 3 in 1 boek. Drie geweldige verhalen staan er in dit boek. Zelf was ik direct verkocht, toen ik voor het eerst kennis maakte met de kleine kapitein.

In dit boek de verhalen; De kleine kapitein, De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs en De kleine kapitein in het land van Schrik en Vreeze.

Alle drie de verhalen zijn leuk, grappig, stoer en spannend. Wie eenmaal een boek of verhaal heeft gelezen van De kleine kapitein, zal waarschijnlijk direct fan zijn van deze stoere, kleine kapitein. kleine kapitein

Extra leuk is dat in dit boek illustraties in kleur staan, hierdoor komen de illustraties nog meer tot  leven. Ook leuk dat er ook diverse paginagrote illustraties in staan.

Mijn zoon van 8 jaar vind dit boek helemaal te gek. Ik moest dan ook gelijk beginnen met voorlezen, toen hij dit boek zag. En waar ik stopte met lezen, daar ging hij heerlijk verder met lezen. En zo was dit boek eigenlijk veel te snel uit…

De grote kleine kapitein – Paul Biegel
Hardcover, 381 pagina’s, Uitgeverij Holland – Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …