Het voorleesboek voor de allerleukste jongen [recensie]

voorleesboekEen vrolijk boek voor de allerleukste jongens. Over Bertje, die tot ontzetting van zijn moeder een trommelclub in de achtertuin is gestart. Over Joep, die aan oma een olifant voor zijn verjaardag vraagt, waarop oma geschokt vraagt of een goudvis misschien ook een optie is. En over nog veel meer leuke jongens. 

Recensie

Screenshot 2014-06-10 at 22.48.02Voorlezen vindt Xavi echt geweldig en nadat we hem dit vrolijke boekje hadden laten zien en verteld hadden dat dit een boek voor de allerleukste jongen was wisten we al wat er ging gebeuren. Eerst mama op de bank, Xavi op schoot en lezen maar.  Zelf vind ik het altijd leuk om de versjes voor te lezen, want die zijn vrolijk, een beetje gek en ze lezen lekker makkelijk weg. Xavi wil liever de verhaaltjes want die duren natuurlijk een stuk langer.

Terwijl ik aan het lezen ben worden er een hoop vragen gesteld, en dan bedoel ik echt een hoop hoop vragen. Ik had al gehoord dat kleuters nieuwsgierig zijn en in de waarom, wat en hoe fase komen maar onze zoon lijkt die fase wel in het kwadraat te hebben.

IMG_5005Ook wel weer heel leuk natuurlijk, want je merkt dat hij fantasie heeft, over dingen nadenkt en ook probeert om mee te denken of vooruit kan kijken. Het verhaal over een doodgewoon jongetje dat een held werd leek hem wel erg aan te spreken, want ’s avonds bij het naar bed brengen had hij het er alweer over.

IMG_5004De volgende dag was papa aan de beurt, lekker samen op een tuinstoel buiten even wat plaatjes kijken en met name ook aan papa vertellen welke verhalen hij al eerder met mama had gelezen. Ik blijf het leuk vinden om zo’n vader-zoon momentje te zien, het heeft iets fijns en je ziet dat er op dat moment even niks anders belangrijks is op de wereld. Ja voorlezen is iets prettigs, je krijgt er een fijne band van met je kind, in dit geval de allerleukste jongen!!

Voor alle allerleukste meisjes verscheen Het voorleesboek voor het allerleukste meisje! Lees <hier> onze recensie van dit voorleesboek.

Het voorleesboek voor de allerleukste jongen! – Marianne Busser & Ron Schröder
Illustraties van Dagmar Stam
Hardcover, 48 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …