Kidsproof weekendje weg

cover kidsproof weekendje weg

Wat is er leuker dan zomaar ergens tijdens een (school-) jaar een weekendje weg te gaan met je gezin? Het kan soms lastig zijn een leuke bestemming te vinden, zeker als je met je kinderen weg wilt én je iets zoeken wat zowel voor jou als voor hen leuk is.

Kidsproof weekendje weg kan je daarbij helpen! Het boek beschrijft 90 verschillende bestemmingen in Nederland, België en Duitsland. Er staan vooral kleinschalige accommodaties in, waar de eigenaren tijd en aandacht voor de gasten hebben. Maar ook huizen voor grote en kleine groepen, campings en familiehotels. De accommodaties kunnen onderling flink verschillen in aanwezige voorzieningen.

Recensie

Toen ik het boek in handen kreeg, ben ik eerst gaan kijken naar de voor mij vertrouwde plekken om een weekendje weg te gaan. Al snel viel mijn oog op Vlieland. In Kidsproof weekendje weg staat een prachtig vakantiehuis, waarvan ik weet dat het wel vrij prijzig is (maar het is ook groot en geschikt voor een grote groep mensen) … Gelukkig staan er ook veel betaalbare bestemmingen in het boek. Bij iedere accommodatie staat een prijsindicatie.

imageDe afwisseling is groot: aan het water, in het bos, in de stad, en bij de boer. En daarnaast staan er ook leuke tips voor activiteiten die je kunt ondernemen in het boek.

Kidsproof een weekendje weg is een leuk boek om in te bladeren en snuffelen om een leuk doel voor een weekendje weg te vinden. Het boek is mooi vormgegeven, erg handzaam en is zo een praktisch naslagwerk.

Het nadeel van dit soort boeken vind ik altijd wel dat het voor mijn gevoel maar zo beperkt bruikbaar is. Wie zegt dat de beschreven bestemmingen over drie jaar nog steeds zo kindvriendelijk zijn? Of dat ze überhaupt nog bestaan?

Waar ik ook een poosje over nagedacht heb, is de meerwaarde van dit boek in de huidige tijd waarin we alles op internet kunnen vinden en uitjes kunnen boeken. In het boek zijn veel uitjes en bestemmingen die kidsproof zijn verzameld, wat maakt dat je niet meer naar een speld in een hooiberg zoekt.

imageAl met al een leuk en handzaam boek, waarschijnlijk zou ik het boek zelf niet gekocht hebben, maar ik heb er wel veel plezier aan heb beleefd. En zal ook zeker in de toekomst hierin zoeken naar leuke bestemmingen in de buurt.
In dezelfde serie zijn ook verkrijgbaar: ‘Kidsproof dagje uit’  en ‘Kidsproof zonvakanties’.

Kidsproof weekendje weg – Stephanie Bakker
reisgids, paperback, 192 pagina’s, Mo’Media
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share