Het leven van een loser – Een hondenleven (luisterboek)

cover luisterboek een hondenleven

Oudste dochter van net twaalf was blij met het luisterboek Het leven van een loser, Een hondenleven. Vorig jaar mocht ze luisteren naar ‘Vette pech’. Een hondenleven is het vierde deel van de serie, en ook het vierde luisterboek.

Het luisterboek is voorgelezen door Job Schuring en duurt ongeveer twee uur. Het boek is erg leuk om naar te luisteren, Job Schuring doet zijn best er iets moois van te maken en schuwt geluidseffecten niet. Hij gebruikt verschillende stemmetje voor verschillende personen en dat maakt het verhaal ook makkelijk om naar te luisteren. Je weet direct wie er aan het woord is.

Het leven van een loser is een serie jeugdboeken van de Amerikaanse schrijver Jeff Kinney. De ‘gewone’ leesboeken hebben komische illustraties en zijn daarom erg aantrekkelijk voor kinderen. De illustraties ontbreken uiteraard bij het luisterboek, afgezien van het omslag van de cd’s uiteraard.

Hoofdpersoon van de serie is Bram Botermans, een echte antiheld, die struikelend door het leven gaat.In Een Hondenleven is het zomervakantie en vraagt Bram zich af waarom iedereen toch naar buiten moet als de zon schijnt. imageHij is een binnenmens en zit het liefst achter zijn computer te gamen. Tot zijn grote afschuw organiseert Brams moeder allerlei zomeractiviteiten voor haar zoon en moet Bram zelfs naar een leesclub voor jongens …

De serie ‘Het leven van een loser’ is een erg leuke en populaire serie boeken voor jongens en meiden vanaf een jaar of tien, elf. Een luisterboek is ook altijd leuk. Voor in de auto op vakantie bijvoorbeeld (zeker handig als je kind wagenziek is), maar ik denk ook voor dyslectische kinderen, ontspannen luisteren naar een leuk en toegankelijk boek. Het is ook een leuk alternatief voor voorlezen aan oudere kinderen.image

Iedereen weet dat voorlezen goed is, maar je beginnende puber zit er echt niet op te wachten dat je haar voorleest … Mijn oudste dochter heeft er weer van genoten en dit keer luisterde haar jongere zusje van zeven ook zo af en toe met plezier mee.

Een leuke parallelle serie, die primair op meiden gericht is, is ‘Het dagboek van een muts’. Succes verzekerd!

Het leven van een loser – Jeff Kinney
luisterboek, circa 2 uur, Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …