De Sterke Beer: vitamine D druppels

Screenshot 2014-05-22 at 17.15.32Ons eigen lichaam kan vitamine D aanmaken met behulp van de ultraviolette straling uit het zonlicht. Vitamine D is voor een heleboel processen in ons lichaam belangrijk zoals de opname van calcium en het vasthouden van deze stof die belangrijk is bij de aanmaak van botten en tanden. Ook helpt vitamine D je eigen immuunsysteem bij het voorkomen van ziek worden en bij het sneller herstellen van ziekte.

Bij kinderen van 0-6 jaar vindt de opbouw van botten en tanden in een veel sneller tempo plaats dan bij oudere kinderen en bij volwassenen. Toch is er altijd vitamine D nodig en voor kinderen die weinig in de zon komen en/of een donkere huid hebben, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat er voldoende vitamine D in het lichaam aanwezig is.

Bij kinderen van 0-4 jaar adviseren de Gezondheidsraad, kraamzorg en consultatiebureaus daarom om dagelijks 10 microgram vitamine D te geven, maar ook oudere kinderen die veel binnen zitten of kinderen die een donkerdere huid hebben, zouden dit voedselsupplement goed kunnen gebruiken.

Screenshot 2014-05-22 at 17.18.29De Sterke Beer heeft een nieuw product waarmee vitamine D eenvoudig aan baby’s en (jonge) kinderen gegeven kan worden: vitamine D druppels met natuurlijke fruitextracten waardoor de vitaminen beter en sneller in het lichaam worden opgenomen.

De druppels zijn suikervrij en hebben een licht fruitige smaak. Ik heb ze geproefd en ze smaken erg aangenaam en ook mijn kinderen vonden ze lekker.

Bij kinderen van 0-4 jaar worden 10 druppels per dag geadviseerd. De druppels kunnen rechtstreeks in de mond gedruppeld worden (bij baby’s) of bij wat oudere kinderen ook gemengd worden door het drinken of de pap.

De Sterke Beer vitamine D druppels zijn suikervrij, lactosevrij en bevatten geen gluten, gist en kleurstoffen.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het belang van magnesium en vitamine D voor de kleintjes

De inname van voldoende vitamines en mineralen, is zeer belangrijk voor zowel de fysieke-, als …