Ties en Trijntje

Screenshot 2014-05-07 at 07.37.33Hé, hebben jullie net kabouters gezien?’ vraagt mama verbaasd. 
Ties en Trijntje schudden hun hoofd. ‘Nee, niet gezien.’ 
‘Monsters dan?’ 
Nee, ook niet.
‘Da’s toch vreemd,’ zegt mama, ‘want wie heeft er anders van de taart gesnoept?’ 
Trijntje kijkt naar de taart. Er is inderdaad best een groot stuk af. Oeps.

Recensie:
ties en Trijntje (3)Mijn dochter is direct enthousiast als ze dit boek van Ties en Trijntje ziet. Dit duo kent ze al van het boek Ties en Trijntje in december en daar hebben wij allebei heerlijk om gelachen. Geen wonder, want deze broer en zus zijn af en toe een tikkeltje ondeugend. De verhaaltjes zijn ideaal om even tussen door voor te lezen of als verhaaltje voor het slapen gaan. Al blijft het bij ons nooit bij één verhaaltje…

Het boek sluit naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen: het staat bol van de fantasie. Zo is Ties een stoere ridder te paard (waarvoor de hark van papa wordt gebruikt) en kleine chocoladereepjes kunnen prima dienst doen als bouwblokken om zo een echte stad te bouwen. Al is het maar de vraag hoe lang deze bruine stad zal blijven bestaan.

ties en TrijntjeSamen met mijn meisje geniet ik van de leuke verhalen die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Dankzij de gevarieerde onderwerpen blijft het elke keer weer een verrassing wat Ties en Trijntje nu weer zullen beleven. De titels van elk verhaaltje maken je in ieder geval al nieuwsgierig genoeg om direct verder te lezen. De prenten in het boek zijn gemaakt in zachte kleuren en zijn lekker speels. Als er iets ondeugends gebeurd, dan is dat vaak ook te zien op de tekening bij het verhaal. Mocht je nog niet dubbel liggen van het lachen, dan doe je dat wel na het zien van de illustratie.

Wederom een schitterend voorleesboek om heel lang van te genieten!

Ties en Trijntje – Yvon Jaspers
Voorleesboek, 128 pagina’s, Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Middelkind

‘Onze oudsten zijn helden, onze oudsten zijn speciaal…’ Inhoud Waar Maggie woont, worden de oudste …