Rio 2 [recensie]

Het leven is letterlijk een jungle voor Blu, Jewel en hun drie kids in Rio 2. Als ze voor een familiereünie de magische stad verlaten en het regenwoud ingaan, krijgt Blu het in de voor hem onbekende omgeving aan de stok met twee pittige tegenstanders: zijn schoonvader en een op wraak beluste Nigel.

Recensie

Screenshot 2014-04-13 at 17.09.46Vanmorgen gingen we met het hele gezin naar Rio 2. De eerste film hebben we op DVD gezien en vonden we allemaal erg leuk, dus we waren benieuwd naar het vervolg. Waar opvolgers in een serie films vaak tegenvallen, was dit in dit geval gelukkig niet: Rio 2 is echt enorm leuk!

De film begint in Rio, met ‘oude bekenden’ uit de eerste film. Blu en Jewel hebben inmiddels drie kinderen, die lekker aan het puberen zijn en ze vieren samen met Rafael, Pedro en Nico en de kwijlende hond Luiz oudjaar (prachtig, het kleurrijke vuurwerk in 3D!). Ondertussen zijn Tulio en Linda in het regenwoud en ontdekken ze dat daar nog meer blauwe ara’s leven.

Screenshot 2014-04-13 at 09.47.34Blu en Jewel gaan op reis, met hun kinderen en beste vrienden, om de blauwe ara’s op te zoeken, en eenmaal aangekomen op de goede plaats in het prachtige regenwoud, ontdekken ze dat de vader van Jewel nog leeft (en niet meteen weg is van de “stadse” Blu) en dat er een hele groep blauwe ara’s woont. Ondertussen zien we Tulio en Linda die ook op zoek zijn naar de blauwe ara’s en illegale boomkappers die proberen te verhinderen dat deze zeldzame vogels gevonden worden, omdat ze dan niet door kunnen gaan met het rooien van dat deel van de jungle.

En dan is er ook nog Nigel, die deel één kennelijk overleefd heeft. Hij kan niet meer vliegen en zint op wraak. Samen met een miereneter en een roze gifkikkertje gaat hij achter Blu aan.

De film is één en al avontuur, vrolijke kleuren, prachtige muziek en vooral veel humor. Zo heeft Blu een navigatiesysteem om hem de weg te wijzen, een buiktasje met noodzakelijke items voor de reis (zoals een elektrische tandenborstel en een Zwitsers zakmes) en wordt een territoriumstrijd tussen twee vogelsoorten in het regenwoud uitgevochten met een spelletje voetbal (“nee, het is géén spelletje, het is oorlog!).

Erg komisch is ook de hevig verliefde, steeds spontaan in aria’s uitbarstende ‘gif’kikker, die tot over haar oren verliefd is op Nigel, maar hem niet kan kussen omdat haar speeksel giftig is en haar lief door haar kus zou bezwijken….

We hebben enorm genoten van Rio 2, hij is echt leuk voor het hele gezin en zeker de moeite waard om in 3D te gaan bekijken!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Trolls Wereldtour op DVD en Bluray

Naar de film gaan is niet altijd mogelijk, vanwege Corona, maar dat wil niet zeggen …