Luna en de kikker

cover Luna en de kikker

Luna is een heksje. Als ze ’s avonds beneden veel lawaai hoort, denkt ze dat het een inbreker is. Ze ziet een man bij de koelkast staan en tovert hem om in een kikker. Ze wil het trots aan haar ouders vertellen, maar boven blijkt dat het haar vader was die ze betoverd heeft … O jee, wat nu? Zijn mama en Luna wel op tijd om papa op tijd weer terug te toveren?

Luna en de kikker is een deeltje uit de serie ‘Hoera ik kan lezen’. Dit deel is bedoeld voor kinderen in groep 4, het is geschreven op niveau AVI-M4. Goede oefenstof om zelf te lezen! Het verhaaltje is best spannend, maar gelukkig niet eng. Hoe het afloopt, dat ga ik niet verklappen.

imageIk vond met name de illustraties mooi. Mooie aquarellen in warme kleuren die het verhaal goed ondersteunen. Het lettertype schijnt geschikt te zijn voor dyslectische lezers, of dat ook echt zo is kan ik niet beoordelen. Wat ik ook leuk vind is dat het al een echt boek wordt, met bijna vijftig pagina’s.

imageHet verhaal zelf zal waarschijnlijk niet alle kinderen in groep 4 aanspreken. Bij mijn beide dochters merk(te) ik in groep 4 een zekere omslag in het soort verhalen dat ze leuk vinden. Tegen de tijd dat ze 8 jaar naderen, beginnen het ‘grote meiden’ te worden die soms het sprookjesachtige wat ontgroeien. Desondanks is Luna en de kikker al met al een leuk boekje voor lezertjes in groep 4 die van dit soort verhaaltjes houden. En veel lezen is alleen maar goed, je kan nooit teveel boekjes hebben voor het leren lezen!

Luna en de kikker – Monique Berndes
kinderboek (AVI), hardcover, 45 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …