Kidz-DJ, I love 80’s

Screenshot 2014-02-14 at 19.27.07Wat een grappige cd is Kidz-DJ, I love 80’s!

Toen we in de vakantie naar Frankrijk reden en onze dochters van 6 en 11 genoeg kregen van de rit, hebben we de cd in de cd-speler gedaan.  Allemaal bekende liedjes uit de jaren ’80 zijn op deze cd voorzien van een grappige Nederlandse tekst. Soms is de titel een redelijk letterlijke vertaling (Meiden maken veel lol = Girls just wanna have fun), soms lijkt de titel van het liedje qua klank erg op het origineel (Feest = Fame).

Onze dochters vonden de cd erg grappig en hebben er in de vakantie onderweg in de auto geregeld naar geluisterd. Maar ook mijn man en ik vonden Kids-DJ, I love 80’s leuk. Onze puberteit was in de jaren ’80 en de liedjes waren voor ons een feest van herkenning. De eerste keer maakten we er een wedstrijd van wie als eerste raadde wat ook al weer het origineel was (en natuurlijk wist mijn muziek-minded echtgenoot bijna alles als eerste). En daarna waren wij vooral originele teksten aan het meeneuriën, voor zover we die nog kenden natuurlijk.

De cd wordt gepresenteerd door een heuse kidz-DJ: ieder liedje wordt aangekondigd met een grappige opmerking. Persoonlijk vond ik dat vrij irritant, de eerste keer is het nog wel grappig, maar daarna naar mijn persoonlijke mening niet meer. Maar goed, onze kinderen hebben daar (gelukkig) minder last van.

Kidz-DJ, I love ‘80’s is een leuke cd, leuk voor de kinderen en voor de ouders niet vervelend om mee te luisteren. Vooral als je zelf wel iets hebt met de 80’s, al dan niet omdat je toen zelf jong was, is het een aanrader. Lekkere muziek voor tijdens een lange autorit. En het maakt, in ieder geval mij, ook nieuwsgierig naar de andere cd’s uit de serie van Kidz-DJ, zoals I love Nederpop. Kidz-DJ heeft overigens ook een leuke site met meer informatie.

Kidz-DJ, I love 80’s
cd, 32 minuten, CNR
Bestel deze cd hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share