Tiptoi Starterset “Op de boerderij”

tiptoi-setTiptoi® is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen helemaal zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven.

Recensie

tiptoi-2We kregen het starterspakket met de Tiptoi stift en het boek “Op de boerderij”. De Tiptoi was snel te activeren (let op: de 2 benodigde AAA batterijen zijn niet bijgevoegd!), waardoor we meteen konden beginnen met “ontdekken”. Het boek “Op de boerderij” was namelijk niet zomaar een boek. Zoals alle producten die bij Tiptoi horen, zit ook dit boek vol met interactieve mogelijkheden.

Het boek is te lezen, de stevige bladzijden zijn gewoon om te slaan en op iedere pagina staan teksten en tekeningen. Wanneer je de Tiptoi activeert, kun je echter enorm veel meer dan alleen maar lezen en kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden om met de Tiptoi de toegevoegde informatie te bereiken. Je kunt “ontdekken” door met de stift op afbeeldingen te drukken (dit hoeft maar heel licht) waardoor er informatie komt over dieren, of dierengeluiden en zelfs liedjes. Er zijn spelletjes te spelen, zoals “ik zie ik zie wat jij niet ziet” en er wordt veel informatie gegeven over alles wat met de boerderij te maken heeft.

tiptoi-1Alles wordt op een duidelijke manier verteld en is leuk om naar te luisteren. Het boek en de stift werken intuïtief  en zijn ook voor jonge kinderen goed te hanteren. Doordat op iedere bladzijde zoveel leuke dingen “verstopt” zitten, is het leuk om regelmatig opnieuw te pakken en mee te ‘spelen’. Met jonge kleuters is het leuk om samen door het boek te gaan en het kind uit te nodigen om de diverse mogelijkheden te ontdekken. Iets oudere kinderen kunnen prima zelf aan de slag.

Bestel het starterpakket tiptoi stif & boek “Op de boerderij” hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Maak je eigen Harry Potter pennenbak met deze Ravensburger 3D puzzel

In deze “Corona-tijd” wordt er veel gepuzzeld, zie ik op de diverse sociale media. En …

Share
Share