Amelie en haar vis

amelieAmelie zit op het strand met haar voeten in het water. Een visje knabbelt aan haar tenen en daarmee begint hun vriendschap. Elke dag spelen ze samen. Maar Amelie wil meer: ze wil het visje voor altijd bij zich houden en daarom vangt ze hem in een glazen kom. Maar dat vinden vissen niet leuk, ontdekt Amelie.

Recensie
Amelie ontmoet op het strand een vis. De hele dag spelen ze met elkaar, dag in dag uit. Elke avond zwemt het visje weer weg, om de volgende ochtend weer terug te komen. Amelie vind het visje zo lief en ze voelt zich elke avond zo verdrietig als het visje weer weg zwemt. Dan bedenkt ze een plan om voor altijd bij het visje te zijn. Maar of dit visje dat nou wel zo leuk vind….

P1350901Mijn dochter ( 5 jaar )vind dit boek erg leuk, maar ze heeft wel medelijden met de vis als deze door Amelie in een potje word gestopt. Gelukkig komt Amelie er  achter dat dit wel heel erg zielig is voor de vis. Dus loopt alles toch nog goed af.

Prachtige prenten sieren dit boek en geven het verhaal goed weer. Het verhaal is leuk, maar ook wel een klein beetje zielig. Gelukkig geldt ook voor dit boek; eind goed, al goed.

Amelie en haar vis – Helga Bansch
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share