Mevrouwtje Prinses cadeauset

mevrouwtje prinses cadeausetDit schattige cadeauset bestaat uit een boek over Mevrouwtje Prinses en een knuffel.
Het perfecte cadeau voor alle prinsesjes die van lachen houden. 

Recensie:
Mevrouwtje Prinses (of in het Engels Little Miss Princess) is één van de twintig karakters uit de Mr. Men Little Miss serie. De eenvoudig gevormde karakters in bonte kleuren hebben een grote aantrekkingskracht op jonge kinderen en de boekjes zullen ook snel in de smaak vallen bij hen. Zodra mijn dochter deze cadeau set ziet liggen in de doos met recensie-artikelen, pakt ze die er direct uit om vervolgens “ahh… wat schattig!” uit te roepen. Het moge duidelijk zijn, ze heeft het over de bijgeleverde knuffel. Die wordt dus direct uit de doos gehaald en wordt direct overladen met knuffels van haar. Ik kan haar geen ongelijk geven; het roze ronde prinsesje met geel kroontje is vertederend om te zien. Het boekje daar kijkt ze eerst helemaal niet naar om. Maar later op de dag pakt ze toch ook eens het boekje erbij en gaat ze gezellig – samen met Mevrouwtje Prinses – het boekje lezen. Dan blijkt al snel dat ook het verhaal wel in de smaak valt.

MEVROUWTJE PRINSESMevrouwtje Prinses is namelijk – als een echt prinsesje – gewend dat er alles voor haar wordt gedaan. Ze wil altijd graag mensen helpen, maar doet dat op een manier die voor haar erg voor de hand ligt. Wanneer Mevrouwtje Zonneschijn ziek is, stuurt ze de kok langs om eten voor haar te koken, het dienstmeisje stuurt ze naar Mevrouw Netjes en de tuinman helpt op haar verzoek Meneertje Druk. Er wordt duidelijk goed voor iedereen gezorgd, echter heeft Mevrouwtje Prinses niet het idee dat ze echt iets doet voor haar vrienden. Dus wanneer Meneertje Bots thuis zit met een gebroken been, gaat ze zelf op bezoek bij hem. Vanaf dat moment begint het verhaal hilarisch te worden en hoor ik mijn meisje ook gniffelen tijdens het lezen. Want als anderen altijd alles voor jou doen, weet je zelf niet hoe alles moet. Dus tijdens het boodschappen doen vraagt ze worstjes bij de bakker, en erwtjes bij de slager. Teleurgesteld gaat ze terug naar haar vriend om te zeggen dat de winkels allemaal niets meer op voorraad hebben. Als ze eten wil gaan koken voor Meneertje Bots blijkt dat ook niet haar sterkste kant te zijn…

Peuters en kleuters zullen genieten van het grappige verhaal en de kleurrijke prenten. Het boekje is een paperback uitvoering en heeft dunne, maar wel redelijk stevige bladzijden. Toch moet je met grijpgrage peuterhandjes wel opletten dat de pagina’s niet scheuren. Als voorleesboekje is het prima, maar het is niet echt een boekje waar peuters lekker zelf in kunnen gaan bladeren. De knuffel zal echter met open armen worden ontvangen door kleine meisjes, maar ook de grotere dames die nog altijd verzot zijn op knuffelbeesten zullen dit exemplaar al snel in hun hart sluiten. Kortom, veel meisjes zullen enorm blij worden als ze dit pakketje cadeau krijgen!

BESTEL HIER DE MEVROUWTJE PRINSES CADEAU SET >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share