Koffie tijdens zwangerschap en borstvoeding?

coffee-1053465_960_720Er zijn allerlei verschillende onderzoeken over de effecten van koffie drinken tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode. Hoewel geen van die onderzoeken een positief effect laat zien, zijn de uitslagen zodanig verschillend, dat er geen eenduidig advies uit komt, behalve dan dat het raadzaam is om matig te zijn met het gebruik van cafeïne.

Overigens zit cafeïne niet alleen in koffie, ook in zwarte en groene thee, in Red Bull en in diverse frisdranken zoals cola en ice-tea kan cafeïne zitten. De Britse Food Standards Agency geeft het advies om tijdens de zwangerschap en borstvoeding maximaal 200 mg cafeïne per dag te drinken. Dat zijn 2 à 3 kopjes koffie. Wanneer je echt verslingerd bent aan koffie, zou je de cafeïne-vrije variant kunnen proberen, maar bedenk wel dat ook daar altijd wat cafeïne in zit.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De Koffiekakker

Trotse Moeders en Trotse Vaders zijn vaak koffie-drinkers, iets wat kinderen vreemd vinden want op …