Dribbels grote verkleedfeest

dribbels-grote-verkleedfeest-recensieDribbels grote verkleedfeest, raad en ontdek boek van Eric Hill is een nieuw verhaal waar Dribbel en zijn vrienden op de verkleedtour gaan. De lezertjes moeten raden als welk figuur zij zich verkleden. Op de voorkant van de flappen is een kledingstuk te zien en achterop staat het juiste antwoord.

Het boek “Dribbels grote verkleedfeest” krijgen we binnen om te testen. Mijn zoon is 2 jaar oud en hij herkent Dribbel en pakt het boek uit de testdoos om hem eens van dichtbij te gaan bekijken. Hij kruipt met het boek op de bank en begint te “lezen”. Als ik naast hem kom zitten dan zie dat hij enkel de bladzijden omslaat en niet de uitklapmogelijkheden benut die het boek ook biedt. Ik laat hem even “lezen” en hij het lijkt erop alsof het voor hem nu enkel een plaatjesboek is.

Samen gaan we verder lezen, ik neem hem en het boek op schoot. Het boek is met zijn 507 gram best wel een zwaar boek voor een kindje. Wel vind ik het erg fijn dat de hoeken rond lopen zodat je je kindje als hij op schoot zit niet prikt met de lelijke scherpe hoeken. Op de linkerbladzijde staat een grote afbeelding van een piratenhoed met een zwaard. Op de rechter weer grote afbeelding met een papagaai en de tekst: kun jij raden wat Dribbel is? kijk achter de flap en ontdek het. Vervolgens kun je een flap open klappen en daarachter staat een afbeelding met Dribbel verkleed als piraat met erboven: een vrolijke piraat. Op de rechter uitklappagina staat een schatkist met de woorden Yo ho ho! De rest van het boek wordt gevolgd door de vrienden van Dribbel waaronder Steven als clown, Leentje als fee, Tom als cowboy. Op de laatste bladzijde staan Dribbel en zijn vrienden met z’n allen verkleed met de vraag of jij je ook komt verkleden.

De afgelopen dagen hebben we het boek regelmatig gepakt en mijn zoon lijkt al precies te weten wat zich er achter de uitklapflapjes zit. Het mooie aan het boek is dat er een uitsparing in zit zodat je makkelijk de flapjes kunt uitklappen. Ondanks dat mijn zoon weet wat er gaat komen blijft het een leuk boek en hij kiest hem regelmatig uit om uit voorgelezen te worden. Hij ziet elke keer iets nieuws een ster op een jurkje en een bloem op een hoedje. Het boek is zeker een aanrader! Het woord verkleden kent hij nu ook en heeft het over kleren aan, piraat. Zo schattig.

Dribbels grote verkleedfeest – Eric Hill
Prentenboek, hardcover, 12 pagina’s, Van Holkema & Warendorf

Bestel dit boek hier >>>>

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …