Virtueel meisje ontmaskert kindermisbruikers

i'm not realKinderhulporganisatie Terre des Hommes heeft met behulp van een virtueel 10-jarig Filipijns meisje meer dan duizend kindermisbruikers geïdentificeerd, waaronder ook 20 Nederlanders. Medewerkers van Terre des Hommes deden zich voor als deze door de computer gecreëerde “Sweetie” en kregen in chatrooms contact met tienduizenden misbruikplegers. Door contactgegevens te achterhalen konden ze gegevens van meer dan 1000 volwassenen aan Interpol overdragen. Klik <hier> voor het filmpje met uitleg over dit project.

Webcam kindersekstoerisme is volgens nationale en internationale wetgeving verboden. Desondanks zijn er de afgelopen jaren slechts zes daders wereldwijd veroordeeld voor dit delict. “De bestaande wetgeving is het probleem niet“, zegt Hans Guijt, Hoofd Programma van Terre des Hommes. “De VN heeft wetgeving vastgesteld die kindermisbruik nagenoeg universeel strafbaar stelt. Het grootste probleem is dat de politie geen actie onderneemt totdat kindslachtoffers aangifte doen, wat bijna nooit gebeurt. Deze kinderen worden namelijk gedwongen dit te doen: ofwel door volwassenen, ofwel vanwege extreme armoede. En als ze aangifte doen, moeten ze soms tegen hun eigen familie getuigen, wat bijna onmogelijk is voor een kind“, aldus Guijt. “We willen regeringsleiders dwingen tot proactief opsporingsbeleid waardoor politieorganisaties actief kunnen patrouilleren op openbare internet hotspots waar kindermisbruik plaatsvindt. Op dit moment denken misbruikplegers dat de wet niet op hen van toepassing is. Op het internet kan veel, maar het is niet wetteloos. Lees verder op de website van Terre des Hommes.

Samen met Avaaz.org heeft Terre des Hommes een online petitie opgesteld om druk uit te oefenen op regeringen wereldwijd om proactief beleid te maken waardoor kinderen beschermd kunnen worden tegen webcam kindersekstoerisme. De petitie gaat vandaag van start en kan via Avaaz ondertekend worden of via de speciale website.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Neushoorn live voor de webcam geboren [video]

Op donderdag 10 augustus om 22.30 uur heeft breedlipneushoorn Izala een kerngezond jong gekregen in …

Share
Share