Billenbalsem van Golden Nature Products


Golden Nature Products maakt natuurverzorgingsproducten voor baby’s. De producten variëren van olie tot billenbalsem en zijn allemaal gebaseerd op recepten uit grootmoederstrijd. Daarmee zijn alle producten natuurlijk van aard. Ze zijn uitsluitend gemaakt van bloemoliën en bijenproducten en daarmee dus zeer geschikt voor kinderen met allergieën en eczeem. Verder wordt ook bij de verpakkingen zorg gedragen voor de natuur en het milieu.

De billenbalsem belooft dat luieruitslag met een paar dagen verdwijnt bij dagelijks gebruik. De billenbalsem beschermt de huid tegen prikkelingen zonder de huid af te sluiten. Daarmee is de balsem goed te gebruiken bij luieruitslag maar bijvoorbeeld ook op insectenbeten of waterpokken. Er wordt aangeraden om de balsem op de uitslag te smeren elke keer dat de luier wordt verschoont. Mijn zoon van 10 maanden heeft maar een lichte luieruitslag en ik heb er nog geen andere producten voor gebruikt. Ik ben dan ook zeer benieuwd of deze billenbalsem werkt.

De balsem is een beetje wasachtig en absoluut niet vettig, het ruikt overwegend neutraal met een klein vleugje bloemen. Ik vind dit een zeer prettige geur! Sommige bekende merken op het gebied van babyverzorging vind ik te overheersend ruiken. Je hebt maar een klein beetje nodig om te smeren en je handen voelen erna niet vettig aan en je veegt of wast je handen erna makkelijk schoon. Tot zover ben ik positief over dit product.

Hoewel ik meestal sceptisch ben bij producten die verminderde rimpels, uitslag en dergelijke beloven, moet ik toch zeggen dat dit product goed werkt. Ik smeer de balsem 1 keer per dag op, na het wassen op droge billen, en zag na 3 dagen al een aanzienlijke verbetering. Na een week was het bijna helemaal weg, en nog een paar dagen later zag ik er helemaal niet meer van. Ik moest wel blijven smeren anders kwam de luieruitslag meteen weer terug.

Ik kan deze billetjesbalsem niet vergelijken met andere producten die werken tegen luieruitslag, maar dit is een natuurproduct en het werkt erg goed. De billenbalsem kost € 15. Dit lijkt wat veel, maar je gebruikt erg weinig waardoor je met 1 potje van 50ml echt heel lang kan doen. De prijs is dus redelijk. Al met al vind ik dit product een echt aanrader. Het ruikt prettig, is niet erg vettig en doet wat het belooft: de luieruitslag vermindert snel tot het helemaal weg is.

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

Hoestjesbalsem van Golden Nature Products…… Natuurlijk herstel!

Onze zoon van 8 maanden gaat sinds enige tijd naar het kinderdagverblijf.Naast alle positieve effecten …