Ik kan lekker alles zelf!

Veters strikken, zwemmen, logeren, naar de dierentuin, naar de tandarts of de kapper – alles doe je een keer voor het eerst. Iets nieuws doen is altijd spannend, en soms zelfs een beetje eng. Maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. En deze verhalen helpen daar een beetje bij. In Ik kan alles lekker zelf! zijn de leukste voorleesverhalen en mooiste illustraties van Nederlandse en Vlaamse auteurs en illustratoren opgenomen. Een lekker dik boek vol eerste keren. Om keer op keer voor te lezen!

Recensie
Wat een zalig boek! Misschien nadert het zelfs wel het ideale voorleesboek. Alles staat er in: lange verhalen, korte verhalen, rijmpjes, liedjes, plaatjes. En dan ook nog over alle onderwerpen die je je maar bedenken kunt: voor het eerst naar school gaan, ridders en draken, buiten slapen, leren schaatsen, groene griezels, monsters van taart. Er zitten zelfs verhaaltjes van Nijntje en van Dribbel in. En waarom dit nou zo ideaal is? Omdat je nu kunt kiezen. De meeste voorleesboeken bestaan uit min of meer even lange verhalen of hoofdstukken. Maar soms heb je nu eenmaal zin in een lekker lang verhaal, gezellig met z’n allen in bed. Terwijl je een andere keer geen tijd (of zin) hebt en je je er een beetje gauw vanaf wilt maken. Dan heb je juist een wat korter verhaal nodig. Of een liedje. Of een gedichtje.

Ander bijkomend voordeel van afwisselend lange verhalen en korte verhalen in één boek, is dat het de ideale oplossing biedt voor het eeuwige “Ah toe, nog eentje” probleem. Nu zeg je in het vervolg heel schappelijk: “Nou, vooruit, we lezen het volgende verhaal ook nog.” En laat dat nou net een 10 regelig gedichtje zijn!

Ik kan lekker alles zelf! – diverse auteurs
Voorleesboek, hardcover, 128 pagina’s, Pimento
Bestel dit boek hier>>

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …

Share
Share