Zoet als zure kersen

Bij Annie lopen de dingen altijd ietsje anders dan bij anderen. Maar alsof het gemis van een biologische vader nog niet erg genoeg is, laat haar overspannen moeder haar in de steek en verdwijnt haar grootvader onaangekondigd met zijn jonge minnares naar het buitenland. De veertien jarige Annie blijft vlak voor de jaarlijkse oogst alleen achter op de kersenboomgaard van haar familie.

Recensie
Op de kaft van Zoet als zure kersen zie je twee vrolijke laarzen die al enigszins verraden dat dit boek over de buitenwereld op de boerderij gaat. Het boek nodigt uit om gelezen te worden, dus vol enthousiasme begin ik met lezen.

In dit boek ontmoet je Annie woonachtig op boerderij met een boomgaard. Annie woont hier samen met haar bijzondere moeder die regelmatig met andere mannen thuis komen en haar grootvader die er een aparte humor er op na houdt. Haar biologische vader is niet bekend. Volgens haar moeder is ze bevrucht door de wind. Zij laten Annie grotendeels aan haar lot over, om vervolgens zonder afscheid te nemen de deur achter haar dicht te trekken. Niet veel later ontmoet haar grootvader via een dating site een veel jongere vrouw waardoor hij eveneens Annie in de steek laat vlak voor de kersenoogst.

Eenmaal kennis gemaakt met deze tiener kom je op het verhaal van Paula. Zij is weggelopen van huis vanwege de overdreven liefde en bezorgdheid van haar ouders die haar een beklemmend gevoel geven. Zij komt op de boerderij bij Annie, om als jonge meiden ineens jong volwassenen te worden…

Het verhaal van Zoet als zure kersen is geschreven door Claudia die zelf ook als meisje op de boerderij heeft gewoond. Het boek is mede geschreven door inspiratie van haar eigen jeugd, wat ik mij amper voor kan stellen. Het boek heeft mij helaas niet voldoende kunnen boeien, simpel weg omdat ik totaal geen herkenning vond in het verhaal. Een buurjongen die alleen antwoord geeft in film quotes en een moeder die haar kind alleen op een boomgaard achterlaat? Het is bij mij gebrek aan fantasie waardoor ik dit geen lekker leesboek vond, maar wellicht kan een andere lezer zich wel helemaal in de rol van Annie verplaatsen en leest deze roman in één ruk uit.

Zoet als zure kersen – Claudia Schreiber
Roman, paperback, 256 pagina’s, Orlando
Bestel dit boek hier>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share