Naar de manege

Wil je alles weten over pony’s en de manege? In dit boek leer je veel soorten pony’s en paarden kennen. Je ziet wat je nodig hebt om op ponyles te gaan. Hoe moet je je pony verzorgen, hoe maak je hem mooi en waarmee kun je helpen in de manege? Ook dat lees je hier. In dit boek vind je ook een gedicht, twee knutselpagina’s en een grote uitklappagina met een prachtige manege. Door de miniquiz word je een echte pony-expert!

Recensie
Naar de manage
is een deel in de serie Willewete. Dit zijn informatieve prentenboeken die antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Op vragen die kinderen gaat WILLEN WETEN. Er zijn vier categorieën: natuur, de wereld, geschiedenis en veel te doen/vrije tijd. Naar de manege valt in de laatste categorie.

Naar de manege is leuk vormgegeven met halve bladzijden en uitklappagina’s en bevat veel vrolijke en kleurige tekeningen. Centraal in Naar de manege staat een kort verhaaltje over Maud die jarig is en mag leren paardrijden. Tussendoor wordt allemaal interessante informatie gegeven. Bijvoorbeeld over verschillende paarden en pony’s, ze zijn groot en klein en ze zijn -net als mensen- allemaal ergens anders goed in. Zo worden onder andere de Appaloosa, de Arabier, een Shetlander en een Fries genoemd. Ook wordt meer verteld over de verzorging van paarden en pony’s: ze voeren, ze borstelen, maar ook de stallen uitmesten. Of over de lichaamsdelen van een paard en hoe je een paard zadelt. Kinderen leren dat ze eerst moeten leren rijden en daarna kunnen kiezen voor bijvoorbeeld leren springen met het paard over hindernissen, of juist voor dressuur of voltige.

Dit boek barst van de leuke weetjes. Zo wordt verteld wie het beroemde paard met vleugels heet en kan je een gedicht over dit paard lezen. En “goh mam, wist je dat een paard geen kop heeft? En ook al geen poten!”, krijg ik nu voortdurend te horen. Aan het eind van het boek staan nog wat knutselideetjes rond het thema paarden en kan je kind al zijn of haar kennis over paarden testen met een leuke quiz.

Naar de manege is een leuk boek voor alle (jonge) kinderen die van paarden en pony’s houden en die graag meer over ze willen weten.

Naar de manege – Netty van Kaathoven
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, Clavis B.V.B.A.
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share