Doodletop, de supersnelle tekentol

Tollen krijgt een heel andere betekenis met de Doodletop van University Games. Deze tol is voorzien van een stift en tolt op de punt. Hierdoor krijg je de mooiste tekeningen op je papier. Dankzij de verschillende kleuren stiften, worden je creaties ook nog eens heel kleurrijk!

Recensie
Wanneer ik de Doodletop zie ben ik meteen nieuwsgierig. Mijn dochter vindt met haar tol spelen erg leuk, dus het wordt tijd dat we deze tol eens gaan testen. Zelf heeft ze niet meteen door dat deze tol een extraatje heeft, maar als ik haar wijs op de bijgeleverde stiften kijkt ze mij verbaasd aan. Ik zie haar denken… Wat moet ik met die stiften. Er zit al een stift in de tol en ik haal de dop er af. Ehh.. Ja, waar laat ik die tol zijn rondjes op draaien? Ik speur eerst in huis rond om en geschikte ondergrond te zoeken, want een stuk papier, daar gaat die tol natuurlijk zo van af en het is niet de bedoeling dat ik opeens een roze, groene, blauwe en oranje tafel heb. Al snel valt mijn oog op de deksel van haar stiften bak en daar kan precies een half A4-tje in liggen. Handig met opstaande randjes, dus de tol heeft een afgebakend gebied. Ik plaats de tol en mijn dochter is meteen enthousiast. “Wauwww! Een tol die tekeningen achterlaat.” Snel gaat ze er mee aan de slag, al duurt het even voordat ze de tol ook zelf draaiende krijgt, terwijl ze toch heel vaak met andere tollen in de weer is. Maar na een tijdje oefenen lukt het haar ook. De mooiste creaties komen op papier en wij vergapen ons er allebei aan. Zo simpel, maar zo ontzettend leuk!

Terwijl mijn dochter aan het tollen is. bekijk ik de verpakking nog even. Ik zie dat ze daar een plateau in de hand nemen en deze bewegen. Dat gaan we ook proberen. Mijn dochter houdt de deksel vast waarop een vel papier ligt, ik plaats de tol er op en daarna beweegt zij voorzichtig de deksel door hem iets schuin te houden. De tol gaat nu echt alle kanten op en – met enige oefening – kun je de tol dus ook een beetje sturen. Een leuke uitdaging om zo de mooiste tekeningen te maken!

Het verwisselen van de stiften gaat eenvoudig. Gewoon aan de bovenzijde drukken, dan schiet de stift er aan de onderzijde er uit. Dat heeft iemand hier in huis ook al snel in de gaten. Als raketten schieten de stiften hier door de kamer heen. Heel vreemd, ook steeds toevallig mijn kant op! De vliegende stiften worden gevolgd door veel gelach en een dochter die bijna over de grond rolt van het lachen. Ik geloof dat dit haar imitatie van een tol is…

Superleuk cadeautje – ideaal voor bijvoorbeeld in de schoen met Sinterklaas – maar zorg als ouder dan wel dat je iets klaar hebt liggen waar ze kunnen tollen. Een groot stuk karton, oude kranten, een dienblad of een deksel ergens van… Want het laatste wat je wil, is dat de tafel of de vloer onder de kleurrijke rondjes van de Doodletop komen te zitten!

Bestel de Doodletop tekentol hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share