Horen, Zien, Zwijgen

Een partyspel met de 3 wereldberoemde aapjes. De speler die als eerste het juiste aapje weet te grijpen, mag zich wagen aan één van de zes grappige opdrachten! Een partyspel waar echt iedereen kan winnen en niet alleen de slimste of de snelste. Dit spel in genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2012 en is bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Recensie
Het spel ziet er ontzettend leuk uit. Na een korte voorbereiding kun je direct aan de slag. Hoewel Horen, Zien, Zwijgen een echt partyspel is, is het ook prima met 2 personen te spelen. Met meerdere personen wordt het eigenlijk wat lastiger om de spelregels wat de telling betreft te blijven volgen. Maar als je dat los laat en min of meer om de beurt één van de opdrachten uitvoert, is het een heel leuk spel.

Er zijn drie soorten opdrachten, gebaseerd op de drie “horen, zien en zwijgen” aapjes. Bij “niet-horen” zijn twee verschillende opdrachten: het op de rug tekenen van een onderwerp (dat ken ik nog van de kinderfeestjes uit mijn jeugd) en een woord uitbeelden met het gebarentaal-alfabet. Bijkomend voordeel is dat je dit alfabet een beetje leert kennen. Bij de categorie “niet-zien” hoort de opdracht “braille”. Gelukkig hoef je niet het echte brailleschrift te lezen, maar moet je op kaarten geplakte letters voelen. Zonder te kijken natuurlijk en dat is al lastig genoeg! De andere opdracht is drie aan elkaar verwante voorwerpen tekenen. De anderen moeten die dan weer raden, wat natuurlijk tot hele grappige situaties leidt. Als derde categorie is er “niet praten” met als opdracht iets uitbeelden wat op een kaart staat. Een tweede opdracht uit deze categorie is juist wel praten: één minuut lang over een woord praten zonder een paar op het kaartje aangegeven woorden te noemen. Een nog lastigere variant is dat je ook geen “uh” mag zeggen, maar die hebben wij al snel laten varen!

We hebben erg veel plezier gehad met dit spel. De opdrachten zijn divers, maar wel haalbaar. De uitvoering van de diverse opdrachten was aanleiding voor veel lachbuien. Er staat bij dat het geschikt is voor 2-4 spelers, maar met meerdere (al dan niet in teams) kan dit spel ook gespeeld worden. Je moet alleen de puntentelling wat loslaten en om de beurt een opdracht uit laten voeren. Kinderen die goed kunnen lezen, kunnen dit spel prima meespelen waardoor het een heel gezellig spel is voor de hele familie. Een aanrader!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share