Disney Princess / Cars Puzzle Clock

Menig meisjes hart gaat sneller kloppen van prinsessen en de jongens zijn wild van de bijzondere auto’s van Cars. Andersom kan uiteraard ook, al zullen vooral jongens wat minder snel toegeven dat ze die zoetsappige dames leuk vinden. Voor meiden ligt dat weer wat anders, want het is ook wel een beetje stoer om met de jongens mee te doen. In ieder geval is er voor elk wat wils wat betreft deze Disney Puzzle Clock van King International. Dit is een puzzel van Disney prinsessen of Cars. Na het puzzelen komt echter de verrassing: je tovert de puzzel heel snel om tot een echte klok! Wij hebben hier in ieder geval de roze variant getest met daarop Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje en Belle. Tijd om te gaan puzzelen!

We halen alles uit de doos en mijn dochter pakt direct het zakje met puzzelstukjes. Ik pak de gebruiksaanwijzing en zie met tekeningen aangegeven hoe je de klok in elkaar moet zetten. Handig om te weten, alleen heb ik er meer aan om te weten hoe ik hem uit elkaar haal, aangezien deze al keurig in elkaar zit afgezien van de puzzel. Gelukkig is het niet zo moeilijk, want je volgt de stappen gewoon in omgekeerde volgorde. Het blijkt slechts een kwestie van schroefje los draaien voor de wijzerplaat en de plastic beschermplaat verwijderen. Daarna kun je de puzzel van 100 stukjes gaan leggen in de klok. Dit gaat prima. De stukjes zijn goed uitgesneden en sluiten goed op elkaar aan. Dat deze puzzel bijzonder is, merk ik al snel aan mijn dochter. Ze kan bijna niet wachten tot ze haar eigen klok heeft gemaakt! Samen zijn we heerlijk aan het puzzelen en we stoppen pas als het plaatje helemaal compleet is. Ik help mijn dochter met het in elkaar zetten van de klok en daarna sprint ze naar haar slaapkamer… Ze moet namelijk nog en plekje zoeken voor deze klok en die moet uiteraard meteen opgehangen worden!

De klok prijkt nu aan de muur van mijn dochters kamer en ze is er ontzettend trots op. Een puzzel maken is leuk, maar een echt uurwerk maken is toch wel heel iets anders. Dus vertelt mijn kind ook meteen aan iedereen die het horen wil dat ze zelf een klok heeft gemaakt. Mama is ook tevreden over het product. Leuk idee, goede uitvoering en met een beetje hulp kan je kind de klok zelf in elkaar zetten. Rest mij nog één tip te geven aan alle andere moeders die dit als cadeau willen kopen; zorg dat je één AA batterij in huis hebt, zodat de klok ook direct zijn werk kan doen!

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zomerse fotosessie van het Koninklijk gezin bij hun nieuwe thuis

De officiële fotosessie van zomer 2019 was voor het eerst in de tuin van het …