Zeg kleine bij, wat dans jij mooi

Doris de bij en haar zusjes willen zo snel mogelijk de bijenkast uit. Ze willen allemaal de zoetste nectar vinden voor de lekkerste honing. En Doris weet het zeker: zij gaat de aller-zoetste vinden. Lukt dat ook?

– Met CD: Zing mee met Neem een dagje vrij, bij en luister naar het verhaal.

Recensie
Een prachtig verhaal over het leven van de bij. Zo leren kinderen  dat bijen eerst een ei zijn, daarna een larve en daarna een pop. En dat het pas daarna een bij wordt. Maar ook leren kinderen dat bijen nectar zoeken, waarvan honing gemaakt wordt. Al deze informatie is verwerkt in een schitterend verhaal over Doris de bij en zijn familie.

Naast het prachtige verhaal, is er achter in het boek nog veel informatie te vinden over de bij. Duidelijke illustraties laten zien wat bijvoorbeeld een honinggraat is of hoe een bij er van dichtbij uit ziet. Voor de liefhebbers staat het verhaal ook nog eens op een CD, inclusief een leuk liedje over de bij.

Zelf ben ik bang voor wespen en bijen, en moet dus proberen om deze angst niet over te brengen op de kinderen. Dit boek is een handige hulpmiddel, om kinderen te laten zien dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Het verhaal laat zien dat bijen erg druk zijn om nectar te vinden, waarvan dan weer honing gemaakt wordt. De vele weetjes en mooie illustraties over bijen, laten zien dat bijen helemaal geen enge diertjes zijn.
Zeg kleine bij, wat dans jij mooi is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Tevens is het een schitterend boek voor iedereen die meer van bijen wilt weten.

Zeg kleine bij, wat dans jij mooi – Vera de Backker & Sabine Wisman
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, KNNV
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share