broodtrommel en drinkbeker

Verkeerde lunch mee naar school

Moeders… Er moet me toch iets van het hart. Ik heb namelijk klachten over jullie binnen gekregen. Klachten van jullie kinderen wel te verstaan. Jullie geven je zoon of dochter drinken mee naar school dat ze niet lusten en er zit altijd verkeerd beleg op de boterham! Ja moeders, er wordt op school tijdens het overblijven heel wat geklaagd door de kinderen…

Wees gerust, ik vertel het niet door – ik stuur het alleen even online de wereld in – en gelukkig zijn het niet altijd dezelfde kinderen en heeft ieder kind – inclusief mijn eigen dochter – wel eens een dag dat ze klagen over hetgeen ze in hun rugtas vinden op school. En ik als overblijfmedewerker krijg dan uitvoerig te horen dat mama altijd het verkeerde drinken meegeeft en ze weten zeker dat ze nog zo hadden gezegd hagelslag op hun brood te willen en nu heeft mama toch vlees erop gedaan.  Tja, het leven van een kind gaat niet over rozen zullen we maar zeggen…

Sinds begin dit schooljaar ben ik twee keer per week op school aanwezig tijdens de Tussenschoolse Opvang en ik moet zeggen dat ik het erg gezellig vind. Je leert de kinderen toch weer op een andere manier kennen en het is erg gezellig. Zelf begeleid ik de kinderen van groep 3 tijdens de lunch en dat is de groep waar mijn dochter ook in zit.  Heel gezellig, vooral omdat de kinderen steeds meer verhalen gaan vertellen over van alles en nog wat. Zo kom ik heel wat te weten over wat ze het weekend hebben gedaan, maar ook als mama of papa iets doms hebben gedaan wordt dat in geuren en kleuren aan mij verteld. Op dat soort momenten besef ik me dat ze dit soort dingen hoogstwaarschijnlijk ook aan de juf mededelen en dan vraag ik mijzelf meteen af  of ik niet iets raars heb gedaan deze week. Nou ja, als dat zo is dan zijn de juffen ook weer heel discreet, want die hoor ik er nooit over. Dat scheelt, kunnen we in ieder geval net alsof doen dat ze het niet weten. Maar over het algemeen zijn het gewoon hele gezellige, huiselijke tafereeltjes die ik voorgeschoteld krijg en dat zet meteen hun klachten omtrent de lunch weer in het juiste perspectief.

Per school verschillen de regels omtrent het overblijven uiteraard en ook de indeling is per school verschillend. Bij ons kunnen de kinderen na het eten kiezen of ze buiten willen spelen op het schoolplein of dat ze lekker binnen willen knutselen, tekenen, kleuren of spelen. Er is voldoende speelgoed aanwezig en elke week wordt er een speciale knutsel bedacht die de kinderen kunnen maken.  Zowel binnen als buiten zijn er overblijfmedewerkers aanwezig die er op toe zien dat alles goed verloopt en als er incidenten plaats vinden zijn wij altijd in de buurt. Ons doel is dat kinderen het naar hun zin hebben tijdens de Tussenschoolse Opvang en dat is over het algemeen ook wel af te lezen aan de vrolijke gezichten. En dat is voor alle ouders dan natuurlijk weer prettig om te weten.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share