Het Baby Groeiboek

Het eerste jaar van je eigen kind wil je intensief en bewust meemaken en het liefste natuurlijk alles onthouden om later te kunnen vertellen. (Hoe vaak ik in mijn hoofd al gesprekken met m’n dochter heb gehad als ze straks 16 jaar is, in mijn ogen een lief en begripvol meisje wat graag met haar moeder praat over vroeger en zich zeker niet steigerend, rokend, feestend afzet tegen alles wat ik zeg… dromen mag!). Om alle kleine, leuke herinneringen vast te leggen ben ik op zoek gegaan naar een baby boek, en ik kwam uit op Het Baby Groeiboek van Sara Midda. De volgende tekst over het boek, haalde me over de streep:

Sara Midda heeft een babyboek ontworpen dat door zijn schitterende illustraties en unieke uitvoering een blijvend, persoonlijk kleinood zal zijn voor zijn bezitter. Ouders kunnen er die bijzondere eerste jaren van hun kind in vastleggen. Het biedt ruimte voor notities, foto’s, tekeningen, knipsels en briefjes.. In een ‘eigenwijs gebonden’ uitvoering die het toevoegen van eigen pagina’s mogelijk maakt.”

Het boek ziet er vrolijk en liefdevol uit, met kleurrijke illustraties nodigt het meteen uit om erin te gaan bladeren. Die uitnodigende stijl blijft, elke pagina heeft een passende tekening met zachte kleuren. Het blijkt eigenlijk een soort van ‘scratch boek’ te zijn, dus i.p.v. directe vragen staan er ‘prikkelende’ woorden in waar je een eigen invulling aan kunt geven. Het boek begint met de bladzijde ‘bijnamen’, dit staat heel klein bovenin en de rest van de pagina, op een kleine illustratie na, is leeg. Verder komen er onder andere pagina’s voorbij met de woorden: geboorte, kleuren, sterrenbeeld, foto’s, eerste woordjes, lievelingsdrinken, toen was ik er nog niet, natuur en ga zo maar door. Het is inspirerend en laat je anders naar de tijd met je baby kijken, ook over dingen waar je misschien niet zo snel aan denkt, dit verraste me en ik werd er erg enthousiast van.

Het vergt wel veel creativiteit en eigen initiatief, het is geen kant-en-klaar invulboek, waar je even snel mee klaar bent. Ik had wel van te voren ideeën die ik er in wilde zetten, niet al die onderwerpen komen voorbij maar er is wel genoeg ruimte aan het einde van het boek, bij de notitie pagina’s, voor je eigen invulling.

Er zitten ook twee hele kleine schattige envelopjes in het boek, eentje voor een plukje haar en eentje voor het eerste tandje. Ook zitten er twee grote vakken aan het einde van het boek, om bijvoorbeeld kaarten of briefjes in te bewaren. Volgens de omschrijving kun je eigen pagina’s toevoegen, dat heb ik niet helemaal begrepen. Wellicht bedoelen ze daar de notitie bladen mee maar ik had eigenlijk verwacht dat je er echt pagina’s aan toe kon voegen als je te weinig ruimte had. Ik ben nog niet ver genoeg om te zien of ik dit ga missen.

Ik ben enthousiast. Het vergt wel veel creativiteit en initiatief, dus voor de moeders onder ons die weinig tijd hebben en snel klaar willen zijn is het geen aanrader. Maar als je af en toe even de tijd neemt, en rustig nadenkt over al je ervaringen die je nieuwe leven met zich meebrengt, denk ik dat de meeste moeders er achter komen dat ze veel creatiever zijn dan dat ze in eerste instantie dachten. En voor 14,95 is het een heel duurzaam cadeautje voor jezelf en je baby.

Het Baby Groeiboek – Sara Midda
Creatief, 45 pagina’s, Terra
Bestel dit boek hier>>

Share

About Judith Faas

mail@judithfaas.nl'

Check Also

Kiekeboe

Samen met je kindje spelen en de wereld ontdekken is voor jou en je kindje …

Share
Share