Woordzoeker Junior

Het bekende Woordzoekerspel is er nu ook speciaal voor kinderen. Met woordenkaarten, maar ook met plaatjes. Het spel is in drie verschillende moeilijkheidsgradaties te spelen. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de goede combinaties op de puzzel te vinden. Heb je deze als eerste gevonden, toeter dan met de totem en leg je fiches neer op de juiste plek. De winnaar is degene die aan het eind van het spel, de meeste fiches op de speelschijf heeft liggen.

Recensie
Hier thuis zijn we gek op gezelschapsspelletjes. We doen dan ook elke avond, voordat de kinderen naar bed gaan, met z’n allen een spelletje. De ene keer memory, de andere keer mens erger je niet en noem maar op. Maar nou hebben we dus een nieuw spel; Woordzoeker Junior. En ik moet zeggen; het is een ontzettend leuk en leerzaam spel. Op een speelse manier leren kinderen woorden lezen. Wat ik zelf erg leuk vind, is dat de puzzels (woorden) geïnspireerd zijn op het Nederlandse schoolsysteem. Hierdoor sluit het spel heel goed aan op school.

Hoewel het spel bedoeld is voor kinderen vanaf 5 jaar, kan mijn dochter van net 4 jaar ook al mee doen met dit spel. Voor haar is het rode spel erg leuk; dit houdt in dat dat je het juiste plaatje – woord moet zoeken in de puzzel. Zo zie je bijvoorbeeld staan dat je gras moet zoeken. Hier staat dan ook een afbeelding van gras bij. In de puzzel heeft ze al snel het juiste plaatje gevonden. En dan is het alleen nog maar een kwestie van het woord lezen, in de puzzel. Dit kan nog wel eens moeilijk zijn, want de woorden staan niet alleen van links naar rechts, maar ook diagonaal of verticaal.

De blauwe puzzel

Mijn zoon van 6 jaar ziet al sneller deze woorden bij de plaatjes staan. Voor hem zijn de blauwe en groene puzzels dan ook meer een uitdaging. Bij de blauwe puzzels moet je plaatje – plaatje zoeken en bij de groene puzzels moet je woord – woord zoeken. Zelf vind ik de blauwe puzzels nog best pittig. Dan heb je 3 verschillende plaatjes, die je in de juiste volgorde in de puzzel moet vinden. En dat valt niet mee, als in de puzzels steeds bijna de juiste combinatie staat. Mijn zoon is hier erg goed in, en ik moet dan ook echt mijn best doen om te kunnen winnen…

De groene puzzels zijn woord – woord zoeken.  Hierbij gaat het om woorden zoals; mes, kip, ijs en koek. Bij de woorden zie je direct dat er wordt ingespeeld op hoe ze op school leren lezen. Zo staan de letters aa, oe, ee en ij steeds in één hokje. Mijn zoon zit in groep 3 en hij is erg gemotiveerd met het leren lezen. Helemaal trots is hij dan ook, dat hij al deze woorden al kan lezen. En nog leuker vindt hij het om de juiste woorden in de puzzels te vinden.

De toeter is erg geliefd bij dit spel. Deze is bedoeld voor als je het goede woord of plaatje hebt gevonden. Maar mijn kinderen vinden deze toeter zo leuk, dat ze te pas en te onpas in de toeter knijpen om zo lawaai te kunnen maken. Gelukkig is het volume van deze toeter niet al te hard, dus ik laat ze maar. Ze hebben in elk geval samen de grootste lol! Woordzoeker Junior is dan ook een super leuk en leerzaam spel. Het spel stimuleert het lezen. En om het de beginnende lezers wat makkelijker te maken, zijn de klinkers en combinaties van klinkers rood gekleurd en hebben de medeklinkers  een blauwe kleur. Woordzoeker Junior kan ik van harte aanbevelen, voor alle beginnende lezers.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share