Het kiezen van een nieuwe school

Is jouw kind een kleuter, een groep 8 leerling of een eindexamenleerling in het voortgezet onderwijs? Dan zal er dit jaar een belangrijke beslissing genomen moeten worden, namelijk: naar welke nieuwe school gaat je kind? Op de website www.welkeschool.nl lees je de ervaringen en meningen van andere ouders en studenten over diverse scholen. Deze ervaringen kunnen je helpen met het maken van de juiste schoolkeuze!

Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar de sterke en minder sterke punten van een school. Ook wil je graag weten of die bepaalde school bij jouw kind past. Daarnaast zal je als ouder diverse vragen hebben. Bijvoorbeeld: hoe verloopt de communicatie met de ouders, hoe is de sfeer op school en kan school de zorg bieden die jouw kind nodig heeft? Hoe ouders over een bepaalde school denken en wat hun ervaringen zijn hoor je vaak pas op het schoolplein, maar dan is je keuze al gemaakt. Op welkeschool.nl lees je hoe ‘ervaringsdeskundigen’ tegen de school aankijken. Met deze informatie ben je een stap dichter bij de juiste beslissing.

De website is een jaar geleden opgericht door Martine Neutel en Karin Klompmakers. Allebei moeder van 3 kinderen. Zij hebben ervaren hoe lastig het kan zijn om een juiste schoolkeuze te maken. Je wilt graag een goede beslissing nemen maar waar en hoe vind je als ouder relevante informatie over scholen? Dit is de reden waarom Martine en Karin de website welkeschool.nl zijn gestart. Uiteindelijk wil iedereen het beste voor zijn/haar kind en dat is goed onderwijs!

Naast het lezen van schoolervaringen, nodigen we ouders uit zelf ook een school te beoordelen. Heel graag zelfs! Hoe meer meningen, hoe meer ouders en studenten een goede schoolkeuze kunnen maken.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Afscheid vs. Afscheid [persoonlijk verhaal]

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat mijn dochter Syrah afscheid nam van haar oude …