Non-stop

Een tijdje geleden dat ik wat op schreef, ik heb mijn handen een beetje vol. Al is het hier net het huishouden van Jan Steen, we zijn non-stop in de weer!

Een half jaar oud is mijn tweeling alweer.  Behalve de flessen melk krijgen ze allerlei hapjes de hele dag door. Zo krijgen ze fruit, broodkorstjes en groente. Soms lijkt het alsof we de hele dag bezig zijn met eten. Mijn dag is al gauw gevuld  met het geven van eten en luiers verschonen. Soms voelt het alsof er geen tijd overblijft voor andere dingen. Toch is er tijd over, want ze leren enorm. Ze maken zo af en toe reuze sprongen. Er wordt wat afgekletst, gespeeld en gekroeld.

Grote broer van bijna 2 doet gezellig mee. Nouja, meestal gezellig. Hij heeft er best wel moeite mee om de aandacht te delen. De truc is om ervoor te zorgen dat hij positieve aandacht krijgt. Dus voor hem maak ik ook tijd om te spelen, te kroelen, te kletsen en te dansen.

Gelukkig hebben mijn 3 kleintjes 2 grote broers en 1 grote zus. Het jongste drietal is in trek bij het oudste drietal. Dat levert niet alleen vertederende momenten op maar zorgt er ook voor dat ik zo af en toe mijn handen vrij heb.

Het is een mooi stel bij elkaar, af en toe een gekkenhuis, altijd wat te doen en soms (net als nu) in diepe rust en op school.

Share

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …

Share
Share