Mannen en multi-tasken

Het verdelen tussen werk en kinderen vinden en blijven mannen moeilijk vinden om te combineren. Dat is 30% van de vaders met kinderen op de basisschool hem mee eens. Ze binden het moeilijk om hierin de goede balans te vinden.

Een van de vaders die mee deed aan het onderzoek vroeg zich af hoe andere vaders deze balans bewaren. ”Als ik bij het afzwemmen van mijn kind wil zijn, kan ik niet die belangrijke meeting op mijn werk voorzitten. Hoe doen andere mannen dat? Gaan die ook eerder naar huis terwijl de vergadering nog niet is afgelopen? Blijven die thuis als hun kind ziek is?”

Mannen willen over het algemeen steeds meer bijdragen in het gezin, alleen is de maatschappij daar nog steeds niet aan gewent. Deze is namelijk nog steeds ingesteld op fulltime werkende mannen. Ook als ze bijvoorbeeld een dag vanuit huis werken, of een dag in de week vrij zijn, word er van zijn werkgever nog steeds fulltime inzet gevraagd, wat mannen dus lastig vinden om mee om te gaan.

En dat terwijl 6% van de vaders denkt meer invloed te hebben gekregen over de opvoeding van de kinderen. Ook is 11% er niet blij mee dat vrienden en familie zich met deze zaken van de opvoeding bemoeid. En jammer maar helaas, ook de vrienden van de vader hebben er onder te lijden. 15% van de papa’s vind namelijk dat het gezin lastig te combineren is met het zien en afspreken met vrienden

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Help! Zwanger solliciteren [persoonlijke blog]

Anderhalve week voordat ik er achter kwam dat ik zwanger was, hoorde ik dat mijn …